Charts.cz/Fórum/Jaké jsou vaše názory na investice do nemovitostí v roce 2023?

Jaké jsou vaše názory na investice do nemovitostí v roce 2023?

Zajímalo by mě, co si vlastně myslíte o investování do nemovitostí v roce 2023. Uvažuju o tom, že bych se mohl podívat po nějakých příležitostech, ale v poslední době jsem slyšel různé názory. Někteří lidé říkají, že ceny nemovitostí stále rostou a je to skvělý způsob, jak si zajistit budoucnost, zatímco jiní varují před možnými riziky, jako je inflace nebo ekonomická recese. Jaké máte zkušenosti vy? Myslíte si, že je teď dobrý čas na koupi nemovitosti, nebo je lepší počkat? Co říkáte na pronájmy? Je to pořád výhodné, když se zvyšují ceny energií a životních nákladů? A jak se na to díváte z pohledu dlouhodobého investování versus krátkodobého zisku? Mám strach, že bych mohl špatně investovat a přijít o peníze. Máte nějaké tipy nebo rady pro začátečníka? Jaké faktory bych měl při rozhodování zvážit? Těším se na vaše názory a zkušenosti!

141 slov
1.4 minut čtení
26. 12. 2022
Tomáš Bečka
Tomáš Bečka

Investice do nemovitostí v roce 2023 je fakt zajímavá, ale taky dost riskantní. Ceny sice rostou, ale inflace a zvýšené úrokové sazby dělají situaci komplikovanější. Každý mluví o tom, jak se vyplatí investovat, ale já bych byl opatrnej. Pronájmy můžou být fajn, ale zvyšující se náklady na energie a životní úroveň lidi tlačí k tomu, že si méně pronajímají. Z dlouhodobýho hlediska to může být dobrá volba, ale krátkodobě se to nemusí vyplatit. Doporučuji pořádně prozkoumat lokalitu a trh, než se rozhodneš. Taky si zvaž, co chceš s nemovitostí dělat – rezidenční nebo komerční sektor? A nezapomeň na náklady na údržbu. Investice do nemovitosti je vždycky gamble, tak buď připravený na všechno.

112 slov
1.1 minut čtení
31. 1. 2024
Josef Trnka
Josef Trnka

Investice do nemovitostí v roce 2023 je dost náročné rozhodnutí. Na jednu stranu, ceny nemovitostí pořád rostou, což může být lákavé, ale na druhou stranu jsou tu obavy z inflace a možného zpomalení ekonomiky. Když se podíváš na pronájmy, tak vidíš, že zvyšující se náklady na energie a životní úroveň lidi nutí se zamyslet, jestli si pronájem vůbec mohou dovolit. Pokud jde o strategii, záleží na tom, co chceš dosáhnout. Dlouhodobé investice mají větší potenciál pro zhodnocení, ale krátkodobé zisky ti můžou přinést rychlou návratnost. V každém případě je důležité mít dobrý plán a prozkoumat trh. Doporučuji si zjistit co nejvíc informací a třeba i mluvit s lidmi, co už v tom dělají. Nezapomeň na lokalitu, to je základ. Ať už koupíš nemovitost nebo se rozhodneš pro pronájem, vždycky se podívej na všechny možné rizika a možnosti. Konec konců, špatná investice může bolet.

143 slov
1.4 minut čtení
25. 7. 2024
Jitka Dostálová
Jitka Dostálová