Charts.cz/Fórum/Které akcie byste doporučili koupit na rok 2025?

Které akcie byste doporučili koupit na rok 2025?

Přemýšlím o tom, jaké akcie by bylo rozumné investovat do roku 2025. Je to vlastně docela důležité rozhodnutí, protože s každým rokem se trh mění a nové trendy se objevují. Mám pocit, že technologie a zelené energie budou hrát klíčovou roli v následujících letech, ale co si o tom myslíte vy? Které konkrétní společnosti nebo sektory byste doporučili sledovat? Zajímá mě, jestli máte nějaké tipy na akcie, které by mohly mít dobrý potenciál pro růst. Mám rád investice do stabilních firem, ale také bych rád slyšel o něčem novém a inovativním. Například co říkáte na akcie spojené s obnovitelnými zdroji energie nebo třeba na firmy zabývající se umělou inteligencí? Jakým způsobem si vybíráte akcie, které chcete koupit? Vím, že je důležité udělat si vlastní výzkum, ale někdy je těžké se zorientovat v tom množství informací. Zajímalo by mě také, jestli máte nějaké zkušenosti s investičními platformami nebo aplikacemi na obchodování s akciemi. Myslíte si, že je lepší investovat do jednotlivých akcií nebo zvážit nějaké fondy? Jaká je vaše strategie pro rok 2025? Těším se na vaše názory a rady!

179 slov
1.8 minut čtení
29. 5. 2023
Štěpán Kalous
Štěpán Kalous

Když přemýšlím o akciích na rok 2025, tak určitě souhlasím, že technologie a obnovitelné zdroje budou hrát důležitou roli. Zkus se podívat na firmy jako Tesla nebo NextEra Energy, ty mají potenciál v oblasti zelené energie. Co se týče AI, společnosti jako Nvidia nebo Palantir by mohly být zajímavé, protože dostávají hodně pozornosti a mají solidní základy.

Investice do stabilních firem je fajn, ale taky bych doporučil sledovat menší technologické firmy, které dělají inovace a mají potenciál růstu. Můžeš se podívat na ETF fondy zaměřené na technologie nebo zelenou energii, to by ti dalo více diverzifikace. Co se týče platforem, spousta lidí teď používá aplikace jako Robinhood nebo eToro, kde je obchodování snadné a přehledné.

Osobně preferuju kombinaci jednotlivých akcií a fondů, abych měl vyváženější portfolio. Důležité je si udělat vlastní průzkum a sledovat trendy. Vždycky je dobré mít plán a nezapomínat na dlouhodobý horizont.

145 slov
1.5 minut čtení
5. 2. 2025
Božena Průchová
Božena Průchová

Na rok 2025 bych určitě doporučil zaměřit se na technologie a obnovitelné zdroje. Společnosti jako Tesla a NextEra Energy by mohly mít dobrý potenciál. S umělou inteligencí je to taky zajímavý směr, třeba firmy jako Nvidia nebo Microsoft. Je fajn mít v portfoliu i stabilní akcie, ale teď je hodně trendů, které se vyplatí sledovat. Co se týče výběru akcií, já osobně se dívám na to, jaké mají firmy inovativní projekty a jak reagují na aktuální trendy. Fondy můžou být taky dobrá volba, pokud nechceš riskovat s jednotlivými akciemi. Osobně používám pár aplikací na obchodování a zatím jsem spokojený, ale chce to čas na zorientování. Určitě si udělej vlastní průzkum a sleduj trh, protože se to mění rychle.

118 slov
1.2 minut čtení
30. 4. 2024
Milan Žemlička
Milan Žemlička