Jak zjistím, jestli je NFT pravé nebo falešné?
Zajímám se o NFT a poslední dobou jsem narazil na spoustu informací o tom, jak je to všechno vzrušující, ale zároveň i dost matoucí. V poslední době se objevilo spousta podvodů a falešných děl, což mě přivádí k otázce. Jak vlastně zjistit, jestli je konkrétní NFT pravé nebo jestli se jedná o nějakou napodobeninu? Mám pocit, že spousta lidí investuje do NFT, aniž by si uvědomila, co všechno musí zkontrolovat, než zaplatí nějakou částku. Je tu nějaký konkrétní postup, jak ověřit autenticitu NFT? A na co bych si měl dát pozor při nákupu? Například jak si ověřit autora nebo zda je NFT registrováno na důvěryhodné platformě? Existují nějaké nástroje nebo webové stránky, které by mi mohly pomoct? Není to prostě jen o tom podívat se na cenu a koupit to, co se mi líbí? Jak zjistit všechny tyto detaily? Zajímá mě také, jestli existují nějaké varovné signály, které naznačují, že by mohlo jít o podvod. Například jsou nějaké specifické indikátory, které mi pomohou rozlišovat mezi pravým a falešným NFT? A co když se ukáže, že jsem koupil falešné NFT? Jak bych mohl postupovat dál? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních lidí v komunitě a jejich tipy ohledně toho, jak na to.