Jak poznám, zda je NFT dobrá investice?
V poslední době se stále častěji mluví o NFT a o tom, jak mohou přinést zajímavé investiční příležitosti. Ale jak vlastně poznám, jestli je nějaké konkrétní NFT dobrá investice? Co všechno bych měl vzít v úvahu, když se rozhodnu investovat do digitálního umění nebo jiných tokenů? Je důležité sledovat, kdo je umělec nebo tvůrce daného NFT? Měla by mě zajímat jeho historie a pokud má už nějaké úspěchy za sebou? A co cena? Jak zjistím, zda je cena rozumná nebo jestli je to jen bublina? Měla bych prozkoumat trh a zjistit, jak se podobné NFT prodávají a jakou mají poptávku? Jak důležité jsou pro mě také různá fóra nebo sociální sítě, kde se o těchto věcech diskutuje? Je dobré číst recenze nebo názory lidí, kteří už do NFT investovali? Měla bych si také uvědomit potenciální rizika spojená s investicí do NFT a jaké faktory mohou ovlivnit jejich hodnotu v budoucnu? Co třeba právní aspekty – mám vědět něco o ochraně autorských práv nebo o licencích spojených s NFT? Je to vůbec důležité pro samotnou investici? A nakonec, jak dlouho bych měl být připraven na to, že své peníze nebudu moci vybrat – je to spíše krátkodobá nebo dlouhodobá investice? Rád bych slyšel názory od lidí, kteří mají zkušenosti s investováním do NFT a co by mi doporučili při mém rozhodování. Děkuju!