Charts.cz/Fórum/Můžu prodávat NFT, co už mám, i když nemám spoustu zkušeností?

Můžu prodávat NFT, co už mám, i když nemám spoustu zkušeností?

Už nějakou dobu se zajímám o NFT a nakoupil jsem pár digitálních uměleckých děl, které se mi opravdu líbí. Teď přemýšlím, jestli bych je mohl zkusit prodat. Jenže mám pocit, že tomu moc nerozumím a nemám žádné předchozí zkušenosti s tím, jak se vlastně prodávají nebo jak fungují trhy s NFT. Vím, že někteří lidé na tom vydělávají slušné peníze, ale já se bojím, že udělám nějakou blbost nebo že mě to bude stát víc než jen ty moje NFT. Zajímalo by mě, jestli je bezpečné začít s prodejem NFT bez předchozí zkušenosti? Jaké jsou klíčové věci, na které bych měl dávat pozor? Co když se mi nepodaří je prodat a já ztratím peníze? Je lepší se o tom nejdřív více naučit nebo mohu rovnou zkusit prodat něco, co už mám? A jaké platformy jsou nejlepší pro prodej NFT? Je vůbec možné prodat NFT s mým omezeným know-how? Můžu se tím dostat do nějakých problémů nebo je to v pohodě? Rád bych slyšel názory od lidí, kteří už to zkoušeli.

170 slov
1.7 minut čtení
11. 9. 2021
Renata Škodová
Renata Škodová

Prodávat NFT, co už máš, není žádná raketová věda, ale pár věcí si musíš pohlídat. Jasně, že bez zkušeností to může být trochu riskantní, ale klidně to zkus. Jen měj na paměti, že trh s NFT je dost volatilní a ne vždycky se daří. Hlavně se podívej na platformy jako OpenSea nebo Rarible – jsou to populární místa pro prodej. Zjisti si, jak fungují poplatky za transakce, abys nebyl nemile překvapenej. Taky si dej pozor na podvodníky a ujisti se, že máš správnou digitální peněženku. Pokud se ti NFT nepodaří prodat, tak to bolí, ale nemusíš hned panikařit – možná to chce čas. Uč se za pochodu a neboj se zkoušet. Na internetu je spousta zdrojů, kde se můžeš něco naučit. Takže jo, jdi do toho a zkus to! Ve ztrátě moc peněz asi nebudeš, když už je máš koupené.

140 slov
1.4 minut čtení
18. 10. 2024
Bohumil Vlček
Bohumil Vlček

Jo, prodávat NFT, co už máš, není špatný nápad. Mnoho lidí začíná právě takhle. Jasně, můžeš mít obavy z toho, že něco pokazíš, ale to je normální. Důležitý je se aspoň trochu vzdělat o tom, jak fungují trhy s NFT a jak prodej probíhá. Na internetu je plno zdrojů a videí, kde to vysvětlují.

Zaměř se na platformy jako OpenSea nebo Rarible – jsou uživatelsky přívětivé a snadno se tam prodává. Co se týče ztrát, tak pokud to neprodáš, ztrácíš jen příležitost, ne peníze. Začít s prodejem je v pohodě, i bez velkých zkušeností.

Ale dej pozor na poplatky za gas (to jsou ty transakční poplatky na blockchainu), protože to může zvyšovat náklady. Pokud to nevyjde hned napoprvé, nebuď frustrovaný, prostě se uč a zkoušej to dál. A třeba si promluv s někým, kdo už prodával – rady od ostatních ti můžou dost pomoct.

144 slov
1.4 minut čtení
4. 7. 2023
Marek Kraus
Marek Kraus