Jak začít investovat do ETF jako úplný nováček?
Když slyším o investování, vždycky mě zajímá, jak vlastně začít, zvlášť když se mluví o ETF. Jsem úplný nováček, nic moc o tom nevím a mám strach, že udělám nějakou chybu. Můžete mi prosím poradit, co všechno bych měl vědět předtím, než do ETF investuji? Jaké jsou ty základní kroky, které musím podniknout, abych se do toho vůbec dostal? Zajímalo by mě, jestli je lepší začít s nějakými konkrétními ETF nebo si nejdřív udělat nějaký základní výzkum o trhu. Taky mě trápí otázka, jak si správně zvolit brokera a na co si dávat pozor, protože vím, že jich je na trhu spousta. A co třeba poplatky – jak moc ovlivňují mé investice, když začínám? Měli bychom se bavit také o tom, kolik peněz bych měl investovat na začátku. Je lepší začít s menší částkou a postupně přidávat? Nebo je dobré investovat víc hned ze začátku? Mělo by mě to nějak stresovat nebo se radši soustředit na dlouhodobou perspektivu? Jak dlouho vůbec trvá, než vidíte nějaké výsledky z investice do ETF? Slyšel jsem různé názory a rád bych věděl, co si myslí ostatní. A nakonec, co si myslíte o rizicích spojených s investováním do ETF? Je důležité mít nějakou strategii nebo plán předtím, než se pustím do svého prvního nákupu? Omlouvám se za tolik otázek najednou, ale jsem opravdu zmatený a každá rada mi může pomoct.