Charts.cz/Fórum/Proč investovat do nemovitostí teď po pandemii?

Proč investovat do nemovitostí teď po pandemii?

Nedávno jsem se zamýšlel nad tím, jaké příležitosti se otevírají v oblasti investic po pandemii. Už delší dobu slyším, že investice do nemovitostí mohou být skvělou volbou, ale teď, když jsme prošli tak neobvyklým obdobím, mě zajímá, jestli je to opravdu ten pravý čas. Jaké jsou vlastně důvody, proč se do nemovitostí pustit právě teď? Může to být výhodné z pohledu cen, které jsou nějak ovlivněny současnou situací na trhu? Vím, že v některých regionech ceny nemovitostí klesly nebo stagnovaly, zatímco jinde jsou stále na vzestupu. Jak tedy chápat tento rozpor a co to znamená pro investory? Navíc mě zajímá, jaké faktory bych měl zvážit před tím, než se rozhodnu investovat. Jak moc se proměnila poptávka po pronájmech a jaké trendy vidíte v oblasti bydlení? Mám také obavy o možné riziko spojené s investicemi do nemovitostí po takové krizi. Je lepší jít do investic do komerčních prostor nebo se soustředit na bydlení? A co je s nájemními byty – je to stále bezpečná sázka? Myslíte si, že investice do nemovitostí mohou pomoci s vytvářením pasivního příjmu v této nejisté době? Zkrátka, má smysl zainvestovat do realit teď, nebo by bylo lepší počkat na stabilizaci trhu? Děkuji za vaše názory.

199 slov
2 minut čtení
25. 7. 2024
Zuzana Šimůnková
Zuzana Šimůnková

Investice do nemovitostí teď mají pár výhod. Po pandemii se ceny v některých oblastech stabilizovaly nebo dokonce klesly, což může znamenat příležitost pro kupce. Zatímco v jiných regionech ceny stále rostou, což ukazuje, že trh je dost různorodý. Je dobrý nápad sledovat trendy – např. větší zájem o bydlení mimo město, protože lidi chtějí víc prostoru a klidu. Poptávka po pronájmech může stoupat, protože spousta lidí se rozhodla pronajímat místo koupě. Samozřejmě, rizika tu jsou, hlavně u komerčních prostor, které byly dost zasažené. Bydlení je obvykle bezpečnější sázka – nájemní byty stále fungují jako pasivní příjem. Ale chce to udělat průzkum a být opatrný, možná je lepší počkat na stabilizaci trhu, pokud nejsi moc zkušený investor. Takže ano, může to dávat smysl, ale chce to dobře zvažovat a informovat se.

130 slov
1.3 minut čtení
30. 5. 2024
Vladimír Zich
Vladimír Zich

Investice do nemovitostí teď může mít smysl, i když je to vždycky riziko. Po pandemii se trh s nemovitostmi dost proměnil. V některých oblastech ceny klesly, což může být šance pro investory, co hledají levnější příležitosti. Zároveň ale jsou místa, kde ceny rostou, a to kvůli zvýšené poptávce po bydlení. Mnoho lidí začalo pracovat z domova, takže poptávka po větších bytech nebo domech na klidnějších místech roste. Na nájemních bytech to vypadá zatím docela stabilně, lidi potřebují bydlet, i když je pravda, že komerční prostory teď zažívají krizi. Pokud investuješ do bydlení, můžeš mít šanci na pasivní příjem, ale chce to dobré místo a rozpočet. Každopádně si dej pozor na lokalitu a sledování trendů – co platilo dřív, nemusí platit teď. Někdy je lepší počkat na stabilizaci, ale kdo ví? Možná najdeš dobrou nabídku právě teď.

136 slov
1.4 minut čtení
15. 7. 2024
Božena Hlaváčová
Božena Hlaváčová