Charts.cz/Fórum/Jaké akcie bych měl koupit v roce 2025?

Jaké akcie bych měl koupit v roce 2025?

Představte si, že je rok 2025, a já se snažím zjistit, jaké akcie by pro mě mohly být nejlepší investicí. Slyšel jsem, že trhy se neustále mění a že je důležité mít přehled o aktuálních trendech. V poslední době se hodně mluví o obnovitelných zdrojích energie a technologických společnostech, které by mohly mít v budoucnu velký potenciál. Rád bych věděl, jestli byste doporučili investice do těchto odvětví, nebo jestli jsou na obzoru další zajímavé sektory, které bych měl zvážit. Také mě zajímá, jaké faktory bych měl brát v úvahu při výběru akcií – je důležitější sledovat růstové společnosti, nebo spíše dividendové akcie? A co třeba investice do startupů? Mám pocit, že je to riskantní, ale zároveň může přinést vysoké výnosy. Můžete mi poradit, jaký přístup zvolit? Co si myslíte o technologiích jako AI nebo blockchain a jejich vlivu na akciový trh v roce 2025? Jak se připravit na možné ekonomické výkyvy a co dělat, když se trhy začnou chovat nepředvídatelně? Velmi by mě zajímalo slyšet vaše názory a tipy na konkrétní akcie nebo ETF fondy, které by mohly být v roce 2025 zajímavé. Rád bych také věděl, zda existují nějaké odborné analýzy nebo zdroje informací, které doporučujete sledovat. Přemýšlím o svých investicích a rád bych je udělal co nejlépe.

209 slov
2.1 minut čtení
23. 12. 2022
Jaroslav Kopal
Jaroslav Kopal

V roce 2025 bych se zaměřil na akcie v oblasti obnovitelné energie, to vypadá jako jasný trend. Společnosti jako Tesla nebo další výrobci solárních panelů by mohly mít zajímavý potenciál. Technologie jako AI a blockchain taky nemůžou zůstat pozadu – firmy, co tyto technologie vyvíjí, by mohly mít slušný růst. Zkus se podívat na ETF fondy zaměřený na technologický sektor nebo čistou energii, to může být bezpečnější varianta než jednotlivé akcie.

Co se týče růstových versus dividendových akcií, záleží na tom, co preferuješ. Růstovky jsou riskantnější, ale s potenciálem většího výnosu, zatímco dividendovky ti můžou dávat stabilní příjem. Startupy? No, to je loterie – můžeš vyhrát velký jackpot, ale taky můžeš přijít o všechno.

Příprava na ekonomické výkyvy je důležitá. Diversifikuj portfolio a sleduj makroekonomický vývoj. Pokud trhy začnou šílet, nezapomeň na strategii "buy and hold". Místo paniky prostě drž akcie a sleduj stav. Odborné analýzy? Zkus Bloomberg nebo CNBC pro aktuální informace. Drž se trendů a buď v obraze, to ti pomůže s rozhodováním.

165 slov
1.7 minut čtení
28. 1. 2024
Žaneta Marešová
Žaneta Marešová

Investice v roce 2025 budou určitě zajímavé, hlavně co se týče obnovitelných zdrojů energie a technologií jako AI nebo blockchain. Mám pocit, že společnosti zaměřené na zelenou energii jako solární nebo větrné technologie budou na vzestupu. Technologičtí giganti, kteří vyvíjejí AI, by taky mohli být dobrá volba, protože jejich produkty a služby budou čím dál víc žádané.

Pokud jde o dividendové akcie vs. růstové firmy, to záleží na tvém přístupu. Růstové akcie mohou přinést rychlejší zisky, ale s větším rizikem. Naopak dividendovky ti dají stabilní příjem, což je fajn v nejistých časech. Startupy jsou riskantní, ale pokud máš dobrý tip, můžeš urvat hodně peněz.

Sleduj trhy a buď připraven na výkyvy – diverzifikace portfolia ti může pomoct snížit riziko. Co se týče konkrétních akcií nebo ETF, tak se podívej na fondy zaměřené na technologie nebo udržitelné investice. Odborné analýzy najdeš třeba na blozích o investování nebo na stránkách jako Seeking Alpha. Hlavně neinvestuj do něčeho, co pořádně neznáš a sleduj trendy.

160 slov
1.6 minut čtení
21. 8. 2023
Kamila Zajícová
Kamila Zajícová