Jak vybírám jednotlivé akcie do portfolia?
Přemýšlím, jak to vlastně děláte, když vybíráte akcie do svého investičního portfolia? Já se snažím mít přehled o trhu, ale někdy nevím, kde začít. Zajímalo by mě, jestli se koukáte na nějaké konkrétní ukazatele jako je P/E ratio nebo růst zisků? Nebo třeba sledujete trendy v oboru a podle toho se rozhodujete? Co třeba analýza společností – jak moc do toho zapojujete? Nakupujete akcie na základě technické analýzy, nebo spíš fundamentální? A co sektory, které vás zajímají? Jak vybíráte firmy, do kterých investujete? Dáváte přednost stabilním dividendovým akciím, nebo hledáte růstové společnosti, které mají potenciál pro drtivý nárůst ceny? Jak důležité pro vás jsou zprávy a aktuality ohledně firem, jejichž akcie kupujete? A co diversifikace – snažíte se mít vyvážené portfolio a jak k tomu přistupujete? Pokud máte nějaké osvědčené metody nebo tipy na to, jak úspěšně vybírat akcie, sem s nimi! Zajímá mě také váš názor na riziko – jak ho posuzujete při investicích do jednotlivých akcií? Je pro vás důležitější potenciální výnos než riziko ztráty? Rád bych se dozvěděl víc o vašich zkušenostech a strategii, kterou používáte. Díky!