Jaké ETF fondy doporučujete na pasivní příjem v roce 2025?
Zajímalo by mě, jaké ETF fondy byste doporučili pro pasivní příjem v roce 2025. V poslední době jsem se hodně zaměřoval na investice a pasivní příjem je pro mě čím dál tím důležitější téma. Četl jsem o různých možnostech, ale je toho tolik, že se v tom začínám ztrácet. Rád bych našel nějaká konkrétní ETF, která mají dobrou historii výnosů a zároveň nabízejí stabilní dividendy. Jaké faktory byste brali v úvahu při výběru těchto fondů? Jsou nějaké oblasti či sektory, které byste doporučili sledovat, nebo naopak se jim vyhnout? Mám na mysli nejen technologické společnosti, ale také třeba oblasti jako zdravotnictví nebo obnovitelné zdroje energie. Je dobré mít diversifikované portfolio, ale jak moc byste se soustředili na geopolitická rizika nebo ekonomické trendy při rozhodování o investicích do ETF? A co si myslíte o poplatcích za správu fondů? Je lepší hledat nízké náklady, nebo to není tak důležité, pokud má fond dobrý výkon? Jaké jsou vaše zkušenosti s ETF a co považujete za nejlepší strategii pro pasivní příjem? Děkuji za jakékoli tipy a rady!