Můžou známí umělci zvyšovat cenu svých NFT?
Tak mě napadlo, jestli je to vůbec možné, aby známí umělci, co mají už nějaké jméno a fanoušky, zvyšovali ceny svých NFT. Mám pocit, že když se o nějakém umělci hodně mluví a má velký vliv na sociálních sítích, tak jeho díla se prodávají za větší peníze. Ale jak moc je to reálné? Je to opravdu tak jednoduché, jako že se jim podaří zvýšit cenu tím, že zveřejní nové NFT nebo se nějak spojí s jinými populárními osobnostmi? Přemýšlím o tom, co se vlastně děje na trhu s těmi digitálními uměleckými díly a jestli to není spíš jenom takový hype, který jednou zase splaskne. Jak to funguje v praxi? Když známý umělec vydá nové NFT, je už jeho jméno dostatečnou zárukou toho, že cena půjde nahoru? Jak moc je důležité mít za sebou silný brand a jaký to má vliv na poptávku? Uvažoval jsem i o tom, jestli jsou tu nějaké konkrétní příklady umělců, kteří to udělali a pak jejich NFT fakt šly do stratosféry. A co třeba ti méně známí umělci? Můžou oni nějak profitovat z toho, když se spojí s někým známým nebo se stane něco zajímavého v jejich kariéře? Myslíte si tedy, že popularita umělce fakt určuje cenu jeho NFT, nebo hraje roli i něco jiného? Rád bych znal názory ostatních na tohle téma.