Charts.cz/Fórum/Jaké NFT projekty byly nejpopulárnější v roce 2025?

Jaké NFT projekty byly nejpopulárnější v roce 2025?

Zajímalo by mě, jaké NFT projekty se v roce 2025 dostaly na vrchol popularity. Viděl jsem, že trh s NFT se neustále vyvíjí a mění, takže by mě opravdu zajímalo, které projekty si získaly největší pozornost a obdiv. Byly to umělecké tokeny, herní NFT nebo něco úplně jiného? A co třeba celebrity nebo značky, zapojily se do tohoto trendu? Jaké inovativní funkce nebo technologie tyto projekty nabízely, které je odlišovaly od ostatních? Vím, že některé NFT se prodaly za astronomické částky, ale které konkrétní projekty to byly? Také bych rád věděl, jestli existují nějaké trendy nebo změny v poptávce po NFT v průběhu roku. Byl bych rád za každou informaci o tom, jak se vyvíjel zájem o NFT a co všechno ovlivnilo jejich hodnotu. Chtěl bych porozumět tomu, co dělá konkrétní projekt úspěšný a co lidem při investování do NFT nejvíc chybí. Mohli byste mi prosím dát přehled toho nejzajímavějšího a nejvýznamnějšího z roku 2025?

155 slov
1.6 minut čtení
14. 9. 2023
Eduard Matějka
Eduard Matějka

V roce 2025 byly fakt populární NFT projekty jako Bored Ape Yacht Club, který se stal ještě víc mainstreamový, když do toho skočily celebrity a značky. Nový projekt CryptoPunks měl taky velký hype, protože se z něj stala taková sběratelská mania. Pak tu byly i herní NFT, třeba Axie Infinity, co si drželo silnou komunitu a neustále přicházely s novými updaty a funkcemi na hraní. Zajímavé bylo i to, že mnohé projekty začaly kombinovat umění s virtuální realitou – fakt inovativní směry. Hodně se mluvilo o tom, jak NFT umožnily umělcům lépe monetizovat jejich práci, což přitáhlo pozornost dalších tvůrců. Všiml jsem si, že ceny NFT šly občas do astronomických výšin, zejména u těch limitovaných edicí s nějakou významnou historií nebo příběhem. Trendy ukazovaly, že lidi začali hledat víc než jen obrázky – zajímalo je i to, co k tomu dostanou, třeba exkluzivní přístup k eventům nebo komunitám. Takže celkově byl ten trh dost dynamický a měnil se, jak rostla popularita kreativních a technologických přístupů v NFT světě.

168 slov
1.7 minut čtení
28. 12. 2024
Elena Janoušková
Elena Janoušková

V roce 2025 byly některé NFT projekty fakt na vrcholu. Například „ArtBlocks“ pořád táhlo a umělecké NFT byly hodně v kurzu. Ty virtuální galerie a metaverse prostory byly plný skvělýho umění, co se prodávalo za mega částky. Pak tu byly i herní NFT jako „Axie Infinity“, což šlo nahoru, protože hráči chtěli vlastnit a obchodovat s postavičkama a předměty ve hrách.

Celebritky taky zapojily, třeba Justin Bieber nebo nějaký sportovci, co vydali svoje kolekce. Tyhle projekty měly velkou fanouškovskou základnu, takže se hned vyprodaly. Inovativní funkce jako „Royalties“ z každého prodeje nebo možnost „stakingu“ pro pasivní příjem dost přitahovaly investory.

Co se trendů týče, zájem o ekologicky šetrné NFT rostl, lidi hledali udržitelnost. Takže projekty s menší uhlíkovou stopou byly víc v hledáčku. Hodnota NFT se dost odvíjela od rarity a popularity tvůrců, takže kdo měl silnou značku nebo komunitu, měl šanci na úspěch. A víc než kdy jindy lidi chtěli cítit nějaký smysl za svýma investicema.

157 slov
1.6 minut čtení
27. 1. 2025
Martin Beneš
Martin Beneš