Kryptoměny versus nemovitosti: co vybrat pro své investiční portfolio?
Zajímalo by mě, jak se na to díváte z pohledu investic. Mám na mysli, jestli by v současné době měly zůstat kryptoměny v mém portfoliu, nebo jestli je lepší zaměřit se na investice do nemovitostí. Vím, že kryptoměny jsou velmi volatilní a jejich cena může skákat nahoru a dolů jako na houpačce, což mě docela děsí. Na druhou stranu se říká, že mají obrovský potenciál pro růst v dlouhodobém horizontu. Ale co nemovitosti? Ty vypadají jako bezpečnější volba, přece jen za nimi stojí reálná hodnota, že jo? Mohla bych si třeba pronajmout byt a získat tak pasivní příjem. Nebo bych měla držet nějaké bitcoiny a čekat, co se s nimi stane? Když vidím, jak některé kryptoměny dosahují neskutečných zisků, tak mě to láká je mít ve svém portfoliu. Ale když se podívám na situaci kolem trhu s nemovitostmi, tak mám pocit, že by to mohla být stabilnější investice. Co si o tom myslíte? Jaké máte zkušenosti s těmito dvěma typy investic? Je tady někdo, kdo už vyzkoušel oboje a může mi říct, co se mu osvědčilo víc? Jaké faktory byste brali v úvahu při rozhodování mezi kryptoměnami a nemovitostmi? Je lepší mít diverzifikované portfolio nebo se soustředit na jednu oblast? Mohli byste mi dát nějaké rady nebo tipy ohledně toho, jak správně investovat do těchto aktiv v dnešní době?