Jak začít s diverzifikací portfolia, když mám jen pár tisíc korun?
Mám pár tisíc korun, a přemýšlím, jestli je možné s tak malou částkou vůbec něco rozumného dělat v oblasti investic. Chtěl bych se poučit o diverzifikaci portfolia, ale nevím, kde začít. Jaké jsou nejlepší strategie pro rozložení peněz mezi různé investiční možnosti? Mám se zaměřit na akcie, nebo raději do kryptoměn? Případně co třeba podílové fondy, jsou pro mě jako investora s malým kapitálem vhodné? Jakým způsobem si mohu vytvořit vyvážené portfolio, které by mi pomohlo snížit riziko ztrát a zároveň mělo potenciál na růst? Vím, že diverzifikace je důležitá, ale jak ji aplikovat v praxi, když mám k dispozici jen omezené prostředky? Je lepší mít více různých aktiv, nebo se zaměřit na pár vybraných investic? A co si myslíte o investičních aplikacích a robo-poradcích? Mohou mi pomoci s tímto procesem, nebo bych měl raději zajistit všechno sám? Jak se vůbec určuje, kolik peněz vložit do různých kategorií a jak často bych měl své portfolio revidovat? Všechny tyhle otázky mi běží hlavou a rád bych slyšel vaše názory a rady. Děkuji!