Jaké trendy v realitním trhu bych měl sledovat, než investuji peníze do nemovitostí?
Zajímalo by mě, jaké jsou aktuální trendy v realitním trhu, které by mi mohly pomoci při rozhodování o investicích do nemovitostí. Chci se ujistit, že mám přehled o tom, co se děje a jaké faktory ovlivňují ceny nemovitostí. Například, jak moc hraje roli lokalita při výběru investiční nemovitosti? Měl bych brát v úvahu trendy jako jsou zvyšující se úrokové sazby a jejich dopad na hypotéky? Co třeba změny v legislativě ohledně pronájmu nebo daní, které by mohly ovlivnit výnosy z investice? Dále mě zajímá, jak moc je důležité sledovat demografické změny a preference lidí ohledně bydlení. Je teď třeba více poptávka po menších bytech nebo naopak po rodinných domech? A co technologie a digitalizace v realitách? Měli bychom se orientovat na smart home řešení nebo ekologické aspekty bydlení? Jaké jsou další faktory, které bych měl mít na paměti, abych se vyhnul špatným investicím a úspěšně směřoval k pasivnímu příjmu? Vím, že trh může být dost dynamický a chtěl bych nějaké tipy, co sledovat nebo na co se zaměřit. Rád bych slyšel názory zkušenějších investorů.