Charts.cz/Fórum/Které technologické akcie mají nejlepší potenciál pro růst v příštích letech?

Které technologické akcie mají nejlepší potenciál pro růst v příštích letech?

Zajímalo by mě, jaké technologické akcie byste doporučili pro investice v následujících letech. Myslím, že technologie jsou teď obrovskou součástí našich životů a přitom se stále vyvíjejí. Které společnosti podle vás mají ten nejlepší růstový potenciál? Mám na mysli nejen velké hráče jako je Apple nebo Microsoft, ale i menší firmy, které by mohly překvapit. V poslední době jsem slyšel o různých trendech, jako je umělá inteligence, cloudové služby nebo třeba obnovitelné energie, a zajímalo by mě, jaké konkrétní akcie v těchto oblastech považujete za zajímavé. Měli byste nějaké tipy na společnosti, které mají inovativní produkty nebo služby, jež by mohly zaujmout trh? A co třeba zajímavé startupy, které teď možná nejsou tak známé, ale mají šanci na úspěch? Jak se díváte na současnou situaci na trhu s technologickými akciemi a myslíte si, že bych měl zvážit diverzifikaci portfolia do více sektorů? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti s investováním do technologií. Děkuju!

154 slov
1.5 minut čtení
4. 6. 2024
Štěpán Sládek
Štěpán Sládek

Jo, technologie jsou fakt na vzestupu a investice do nich můžou být zajímavé. Kromě velkých jmen jako Apple nebo Microsoft bych se podíval na společnosti jako Nvidia – ta má skvělou pozici v AI a GPU. Dále bych zmínil Amazon, který stále roste díky cloudovým službám a e-commerce. Pokud hledáš menší firmy, tak třeba Palantir – mají unikátní software pro analýzu dat a už teď jsou dost populární. Co se týče obnovitelných zdrojů, tak se koukni na akcie jako Enphase Energy, co dělají solární technologie. Na startupy bych šel opatrně, ale třeba UiPath v oblasti automatizace je hodně zajímavý. Rozhodně doporučuji diversifikaci, protože trh s technologiemi může být dost volatilní, takže rozložení investic do různých sektorů může pomoci snížit riziko.

120 slov
1.2 minut čtení
9. 7. 2024
Natálie Řezáčová
Natálie Řezáčová

Hele, co se týče technologických akcií, tak to je fakt zajímavé téma. Já bych určitě koukal na AI a cloud, to je teď hodně trendy. Z velkejch hráčů bych zmínil třeba NVIDIA, ta má skvělý produkty pro AI a grafiku. Pak ještě Amazon, protože jejich cloud služby pokračují v expanze.

Z menších firem mě zaujala třeba Snowflake, dělají s datama a mají super růst. Pak taky Palantir, i když to je spíš kontroverzní, ale mají zajímavý software pro analýzu dat.

Co se týče startupů, tak sleduju firmy jako UiPath – dělají robotickou automatizaci, což může být budoucnost. Zaujala mě i společnosti z oboru obnovitelných zdrojů energie, jako je Enphase Energy.

Určitě si dej pozor na diverzifikaci portfolia. Třeba zahrnout i nějaký biotechnologie nebo fintech může být fajn nápad. Trh s technologiemi je teď dost bouřlivý, takže rozložit riziko je dobrá strategie.

140 slov
1.4 minut čtení
7. 7. 2024
Miroslava Havelková
Miroslava Havelková