Co bych měl vzít v úvahu při investování do NFT?
Když přemýšlím o investování do NFT, mám v hlavě spoustu otázek. Co vlastně NFT jsou a jak fungují? Vím, že to jsou jedinečné digitální aktiva, ale jak si vybrat ty správné? Jak poznám, jestli je v daném NFT skutečně hodnota, nebo je to jen další bublina, která brzy praskne? A co komunita? Je důležité se podívat na to, jaká je aktivita a angažovanost komunity kolem určitého projektu, nebo se mám soustředit čistě na samotné dílo? A co technologie za tím vším? Jak moc by měly zajímat aspekty blockchainu a platformy, na které je NFT vydáno? Měl bych se obávat problémů s autorskými právy nebo podvodů? A co volatilita trhu s NFT? Jak mohu odhadnout riziko spojené s takovými investicemi? Je lepší zaměřit se na známé umělce a projekty, nebo je možné najít hodnotu i u nových tvůrců? Jakou roli hraje marketing a hype při prodeji NFT? Měl bych sledovat trendy a influencery v této oblasti, nebo spíše důvěřovat svému vlastnímu úsudku? A nakonec – kolik peněz je rozumné investovat do NFT, aniž bych riskoval finanční katastrofu? Tyto otázky mi běží hlavou a rád bych znal názory ostatních. Co byste mi doporučili?