Charts.cz/Fórum/Měli bychom investovat do NFT nebo kryptoměn? Jak to vidíte?

Měli bychom investovat do NFT nebo kryptoměn? Jak to vidíte?

Zajímalo by mě, co si myslíte o investicích do NFT a kryptoměn. V poslední době se o tom hodně mluví, ale já jsem v tom trošku ztracený. Je to vůbec dobrá investice, nebo jde jen o módní vlnu, která brzy opadne? Slyšel jsem, že někteří lidé na tom vydělali spoustu peněz, ale jiní zase přišli o všechno. Jaké máte zkušenosti s těmito digitálními aktivy? Myslíte si, že je lepší investovat do stabilnějších věcí, jako jsou akcie nebo nemovitosti, nebo se vyplatí zkusit štěstí v tomto novém světě NFT a kryptoměn? Měly by být součástí našeho portfolia, nebo je lepší se jim vyhnout? Rád bych slyšel názory těch, kteří se už do toho pustili. Jaké platformy používáte pro nákup a prodej? Je lepší investovat do známějších kryptoměn jako Bitcoin nebo Ethereum, nebo byste doporučili zkusit i méně známé altcoiny? A co NFT – je to skutečně budoucnost umění a sběratelských předmětů, nebo je to jen pomíjivý trend? Jaké máte tipy pro nováčky, kteří by chtěli začít? Jaký je váš názor na rizika spojená s těmito investicemi? Je lepší mít strategii nebo jít do toho naslepo? Vím, že každý má jiný přístup k riziku a investování, ale zajímalo by mě, jak to vidíte vy. Díky za všechny názory!

206 slov
2.1 minut čtení
20. 12. 2022
Robert Navrátil
Robert Navrátil

Tak já ti dám svůj pohled. Investice do NFT a kryptoměn jsou fakt riskantní. Na jednu stranu můžeš vydělat slušný prachy, ale na druhou stranu se to může lehce zvrhnout. Když jsem začínal, hodně lidí kolem mě jelo Bitcoin a Ethereum, což je asi rozumný krok, když chceš mít nějakou stabilitu. Ty altcoiny jsou podle mě už spíš do loterie, tam se dá chytit super výnos, ale taky rychle ztratit.

NFT? To je dost o tom, co se ti líbí. Když máš rád umění nebo sběratelské kousky, tak proč ne, ale sleduj trendy – je to hrozně volatilní trh. Mnoho projektů je jen hype a pak se vytratí. Co se týče portfolia, určitě bych doporučil mít nějakou diverzifikaci a nevsadit všechno na jednoho koně. A pokud jde o strategii, přemýšlej nad tím, co kupuješ a proč, neskoč do toho naslepo.

Rizika jsou obrovská, takže se připrav na to, že můžeš přijít i o všechno. Ať už do toho půjdeš nebo ne, vždycky dělej vlastní průzkum a nauč se aspoň základy trhu. Bez toho to většinou končí špatně.

177 slov
1.8 minut čtení
10. 12. 2024
Bohumil Kolman
Bohumil Kolman

Investice do NFT a kryptoměn je fakt rozporuplná. Máš pravdu, že někteří lidé zbohatli, ale mnozí taky přišli o slušný prachy. Kryptoměny jako Bitcoin nebo Ethereum jsou už takový stabilnější základy, ale i tam můžeš snadno prodělat. Na druhou stranu, altcoiny můžou mít potenciál, ale jsou vysoce rizikový. Co se týče NFT, to je spíš otázka trendu – pro umělce a sběratele to může mít smysl, ale nevím, jestli to bude trvat dlouho. Je dobrý mít nějakou strategii, jinak tě to může dost zklamat. A pokud jsi nováček, doporučuju začít s menšími částkami a pořádně se do toho zabořit. Ryziko tu je velký a je lepší mít alespoň základní představu o tom, do čeho jdeš.

115 slov
1.2 minut čtení
4. 12. 2024
Miroslava Richterová
Miroslava Richterová