Charts.cz/Fórum/Jaký je nejlepší způsob, jak vytvořit pasivní příjem z NFT?

Jaký je nejlepší způsob, jak vytvořit pasivní příjem z NFT?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat na něco, co mě poslední dobou hodně zajímá. Slyšel jsem, že NFT (ne-fungible tokens) jsou teď hodně populární a lidé na nich vydělávají, ale zajímalo by mě, jak konkrétně se dá z NFT vytvořit pasivní příjem. Mám na mysli něco jako dlouhodobý zdroj příjmů, který by mohl přicházet pravidelně, aniž bych musel neustále sledovat trh nebo prodávat jednotlivé tokeny. Myslíte, že je rozumné investovat do NFT umění nebo herních předmětů? Jaké strategie byste doporučili? Je lepší nakupovat NFT a držet je v naději, že porostou na hodnotě nebo se zaměřit na staking? A co například pronájem NFT jako virtuálních pozemků ve hrách? Jaké máte zkušenosti s tímto způsobem monetizace a co byste doporučili začátečníkům, kteří chtějí vstoupit do světa NFT s cílem generovat nějaký stabilní pasivní příjem? Vím, že to může být riskantní, ale snažím se zjistit, co funguje a co ne. Děkuji za každou radu!

152 slov
1.5 minut čtení
4. 2. 2025
Vojtěch Šulc
Vojtěch Šulc

Tak hele, pasivní příjem z NFT je zajímavá věc, ale je to dost riskantní. Pokud chceš investovat do NFT umění nebo herních předmětů, tak můžeš zkusit pár strategií. Hlavně je dobrý si vybrat něco, co má potenciál růstu, protože držet to jen tak bez plánu tě asi moc dál neposune.

Staking NFT je další možnost, kde můžeš získat nějaké tokeny za to, že držíš určitý NFT. Je to fajn, pokud se ti podaří najít projekt, který to nabízí.

Pronájem NFT jako virtuální pozemky ve hrách taky vypadá slibně, můžeš dostávat pravidelný příjem v herních měnách nebo reálných penězích. Ale musíš si dávat pozor na trend a poptávku, aby ses neocitl s něčím, co nikdo nechce.

Pokud jsi začátečník, doporučuju začít s menšími investicemi a sledovat trh, než skočíš do něčeho většího. Všechny tyhle věci jsou dost spekulativní a můžeš na nich vydělat, ale i prodělat. Takže rozum a hodně štěstí.

149 slov
1.5 minut čtení
24. 1. 2025
Lukáš Žák
Lukáš Žák

Pasivní příjem z NFT se dá vytvořit různýma cestama. Můžeš zkusit investovat do NFT umění – pokud koupíš něco, co se stane populárním, můžeš to za nějakou dobu prodat za víc. Ale to je dost riskantní a vyžaduje to trochu štěstí, takže hodně lidí radši drží NFT dlouhodobě v naději na růst hodnoty.

Další možností je staking, což je vlastně, že zaparkuješ svoje NFT v projektu a dostáváš za to nějaké tokeny jako odměnu. To je fajn, protože nemusíš nic prodávat a máš pravidelný příjem.

Potom je tu pronájem NFT, což může být zajímavý pro virtuální pozemky ve hrách. Můžeš pronajímat pozemky nebo jiné herní předměty hráčům a tím generovat příjem. Je dobrý si prostudovat, co se ve hrách dobře prodává.

Každopádně je to všechno o tom, jak moc jsi ochotný riskovat a kolik času do toho chceš investovat. Začátečníkům bych doporučil začít s něčím menším, třeba sledovat trh a zjistit, co lidi chtějí. Ať už jdeš na umění nebo hry, důležitý je mít plán a nenechat se strhnout. Hodně štěstí!

169 slov
1.7 minut čtení
29. 1. 2025
Blanka Benešová
Blanka Benešová