Na co si dát pozor při obchodování bitcoinů?
Když se člověk rozhodne vstoupit do světa obchodování s bitcoiny, je to jako když se vydává na neznámou cestu, kde čeká spousta nástrah a výzev. Jaké jsou tedy hlavní věci, na které bych měl dávat pozor? Například, jak zvolit správnou burzu pro obchodování? Je lepší začít s nějakou známější platformou, nebo risknout méně známý alternativní exchange? Co by mělo hrát roli při výběru – poplatky, bezpečnost, podpora zákazníků? Měl bych sledovat i recenze a zkušenosti ostatních uživatelů? A co samotná bezpečnost? Jak chránit své investice před hackery a různými podvody, které se v tomto prostředí pohybují? Je nutné používat hardwarové peněženky nebo stačí online peněženky? Jaké metody zabezpečení doporučujete? Další otázka je o volatilitě – jak se připravit na to, že cena bitcoinu může za den vyletět nebo klesnout o desítky procent? Jak si stanovit stop-loss limity, aby mě to příliš nebolelo? A co technická analýza nebo fundamentální analýza? Jak důležité je sledovat zprávy a trendy na trhu kryptoměn? Mám se soustředit na dlouhodobé investice, nebo raději časté obchodování a spekulace? A co daně? Jaké mám povinnosti při obchodování s bitcoiny, abych se vyhnul problémům s úřady? V neposlední řadě – jak zvládat psychiku při obchodování? Jak se vypořádat se strachem z prodeje v nevhodnou chvíli nebo naopak touhou po rychlém zisku? Je toho hodně, co je třeba zvážit. Mohl by mi někdo poskytnout nějaké rady nebo zkušenosti?