Jaká ETF se teď nejvíc vyplatí pro růstové investory?
Přemýšlím o tom, jaké ETF by mohly být v současnosti ideální volbou pro růstové investory. Chtěl bych se zaměřit na fondy, které mají potenciál dlouhodobého růstu a přitom nabízí rozumné náklady. Vím, že spousta lidí zvažuje různé sektory jako technologie, biotechnologie nebo obnovitelné zdroje energie. Zároveň mě zajímají i ETF, které investují do malých a středních firem, protože ty často mají větší prostor pro růst než zavedené korporace. Jaké konkrétní fondy máte na mysli? Co třeba jejich výkonnost v posledních letech? Není to samozřejmě všechno jen o číslech, ale také mě zajímá, jaké trendy a faktory mohou ovlivnit jejich budoucnost. Když už mluvíme o investicích do ETF, co si myslíte o diverzifikaci? Je lepší mít několik ETF zaměřených na různé sektory, nebo se spíš soustředit na jeden konkrétní fond, který pokrývá širší spektrum? Jak se na to díváte vy? Jaké zkušenosti máte s ETF jako investiční strategií? Děkuji za každou radu a tip, který mi pomůže udělat informované rozhodnutí!