Je bezpečné investovat do stablecoinů pro pasivní příjem?
Zajímalo by mě, jestli je opravdu bezpečné a rozumné investovat do stablecoinů, pokud hledám možnosti, jak si zajistit pasivní příjem. Slyšel jsem o různých platformách, které nabízí úročení stablecoinů, a to vypadá lákavě. Ale jaké jsou rizika spojená s těmito investicemi? Vím, že stablecoiny by měly být stabilní a většinou jsou vázány na nějakou rezervu, jako je dolar nebo euro, což se zdá jako docela jistá volba. Jenže co když se něco pokazí? Jak fungují tyto systémy z pohledu zabezpečení? Můžu se spolehnout na to, že moje prostředky budou v bezpečí? A co když chce člověk vybrat svoje peníze? Jak dlouho to trvá a jsou tam nějaké poplatky? Zajímalo by mě také, jaké jsou nejznámější stablecoiny, které lidé doporučují využívat pro tyto účely. Například Tether nebo USDC - mají nějaké významné rozdíly? Mám také obavy z regulací a toho, jak se bude trh s kryptoměnami vyvíjet v budoucnu. Může se stát, že stablecoiny ztratí na důvěryhodnosti? Jaké máte zkušenosti s těmito investicemi? Myslíte si, že je to dobrá cesta pro pasivní příjem, nebo bych měl raději hledat jiné možnosti? Každý názor nebo zkušenost by mi mohly hodně pomoci, takže děkuji za jakoukoli radu!