Jaký je rozdíl v hodnotě zlata a stříbra pro investice?
Když se řekne investice do drahých kovů, většina lidí si okamžitě vybaví zlato. Ale co to stříbro? Já osobně mám pocit, že stříbro je často opomíjené, i když má také své výhody. Takže, co vlastně dělá zlato a stříbro tak odlišné, pokud jde o jejich hodnotu jako investice? Vím, že zlato bývá považováno za bezpečné útočiště v těžkých časech a jeho cena se často zvyšuje v obdobích ekonomické nejistoty. Ale když se podívám na stříbro, tak mi přijde, že má taky svůj potenciál, zvlášť pokud vezmu v úvahu jeho využití v průmyslu a technologii, třeba ve výrobě solárních panelů nebo elektroniky. Jak moc to ovlivňuje jeho cenu? A co likvidita? Je stříbro stejně snadno prodejné jako zlato? Měli by investoři zvažovat diversifikaci mezi těmito dvěma kovy, nebo je lepší se držet pouze jednoho? Jaké jsou zkušenosti ostatních s investováním do těchto kovů? Zajímalo by mě také, jaký vliv na hodnotu zlata a stříbra mají ekonomické faktory jako inflace nebo změny úrokových sazeb. Může mi někdo přiblížit, jak přesně funguje trh s těmito kovy a co bych měl mít na paměti při rozhodování o investici? Dík!