Charts.cz/Fórum/Co dělat, když mi ukradli grafickou kartu při těžbě kryptoměn?

Co dělat, když mi ukradli grafickou kartu při těžbě kryptoměn?

Zdravím, mám velký problém, který mě poslední dobou dost trápí a potřeboval bych radu od někoho, kdo má zkušenosti s těžbou kryptoměn. Takže, abych to vzal pěkně od začátku: nějakou dobu se věnuji těžbě a moje grafická karta byla mým hlavním nástrojem. Teď to ale vypadá, že jsem přišel o svou grafiku a nevím, co teď dělat. Mám podezření, že mi ji někdo ukradl, protože jsem ji měl na místě, kde jsem si myslel, že je to bezpečné. Jak jste se vy řešili podobné situace? Má smysl to hlásit policii? A jaké mám šance to vůbec nějak vyřešit? Zároveň přemýšlím, jestli bych měl investovat do nové karty nebo radši počkat a zjistit, jestli se ta stará ještě najde. Co byste mi doporučili v takové situaci? Ještě se snažím zjistit, jestli mám nějaké možnosti pojištění pro takové případy, protože jsem o tom nikdy předtím nepřemýšlel. Možná máte i tipy na prevenci krádeže v budoucnu? Dík za jakoukoli pomoc!

157 slov
1.6 minut čtení
27. 3. 2022
Bohuslav Koutný
Bohuslav Koutný

Tak to je blbý, chápu tě. Když ti ukradli grafiku, tak rozhodně to hlásit policii má smysl. I když šance na nalezení je malá, aspoň to bude oficiálně zaznamenané a třeba ti to pomůže v budoucnu, kdyby se našla nebo se objevila na bazaru. Co se týče nové karty, pokud těžení děláš vážně a plánuješ v tom pokračovat, tak bych asi nečekal. Karty jsou teď dost drahý a čekání na starou může být zbytečný risk. Zjisti si, jestli nemáš pojištění, někdy se to dá přidat do domácího pojištění nebo tak. A pro příště - zamysli se nad bezpečností, nějaké zámky, zabezpečovací systémy nebo i monitoring by mohly pomoct. Hodně štěstí!

110 slov
1.1 minut čtení
9. 1. 2025
Renata Eliášová
Renata Eliášová

Tak to je pech, chápu, že je to nepříjemný. Určitě to hlásit policii má smysl, i když šance na vrácení karty může být malá. Zkus si vzít sériové číslo z karty, pokud ho máš, mohlo by se to hodit. Mluv s místníma obchody nebo servisy, jestli náhodou neviděli něco podezřelého. Co se týče nové grafiky, pokud plánuješ v těžbě pokračovat, asi bys měl investovat rovnou do nové karty. Na to čekání můžeš přijít o další příležitosti k zisku. Pojištění na tech věci bych doporučil pro příště, ale zjisti si podmínky, jestli to pokrývá krádeže. A jak říkáš, zamysli se nad prevencí – třeba zamknout místnost nebo používat kamery. Držím palce.

110 slov
1.1 minut čtení
20. 12. 2024
Romana Zajícová
Romana Zajícová