Jak mám začít diverzifikovat svůj investiční portfolium?
Zajímá mě, jak efektivně začít s diverzifikací svého investičního portfolia? V poslední době se hodně mluví o tom, jak je důležité mít různorodé investice a nenechat všechna vejce v jednom košíku, ale nevím přesně, jak na to. Zatím mám jen pár akcií a pár kryptoměn, ale chtěl bych to rozšířit o další možnosti, jako jsou nemovitosti nebo třeba ETF. Jaké jsou vaše tipy na to, co všechno zahrnout do portfolia? Jaká aktiva byste doporučili pro začátečníka? Je lepší se zaměřit na určité sektory nebo radši vybrat široký mix různých typů investic? A co třeba alternativní investice jako NFT nebo crowfunding? Myslíte si, že mají smysl pro někoho, kdo teprve začíná? Jaké by měly být mé priority při sestavování diversifikovaného portfolia? Rád bych slyšel vaše názory a zkušenosti, protože chci mít jistotu, že moje investice budou co nejvíc stabilní a výnosné. Jaký je váš názor na rozdělení aktiv v portfoliu podle rizika a výnosu? Je dobré mít nějaký plán nebo strategii pro pravidelnou revizi portfolia? Jak často bych měl provádět úpravy a sledovat trendy na trhu? Mám strach z volatility a nevím, jestli investovat do více rizikových aktiv je správné rozhodnutí. Co byste mi poradili?