Jak poznám, že je čas změnit svou investiční strategii?
Zajímalo by mě, jak vlastně poznat, kdy je ten správný čas na změnu investiční strategie. Mám pocit, že trhy se neustále mění a já si nejsem jistý, jestli bych měl být více konzervativní nebo naopak riskovat víc. Jaké signály bych měl sledovat? Je dobré brát v úvahu ekonomické zprávy, trendy v kryptoměnách nebo třeba i něco jiného? V posledních měsících jsem zaznamenal, že moje portfolio nevydělává tak, jak bych chtěl, a to mě přivádí k otázce, jestli bych neměl zainvestovat do jiných oblastí jako jsou třeba NFT nebo realitní trh. Zajímalo by mě také, jestli existují nějaké konkrétní metriky nebo ukazatele, které mi mohou pomoci rozhodnout se, kdy je čas na změnu. Jaké máte zkušenosti vy? Měli jste někdy pocit, že vaše investice stagnují a pak jste udělali zásadní krok k jejich oživení? Jaké faktory vás přiměly ke změně strategie? A co třeba psychologické aspekty - jak moc hraje roli vaše vnímání trhu a jaký máte pocit z rizika? Já se snažím držet své emoce na uzdě, ale občas je to těžké. Takže kdy vlastně člověk ví, že už je pozdě na změnu a že by bylo lepší začít s něčím novým?