Jak mohu použít ETF k ochraně mého portfolia v krizi?
Přemýšlím o tom, jak bych mohl ochránit své investice během krizových období, a napadlo mě, jestli by ETF mohly být vhodným nástrojem. Zajímá mě, jak přesně fungují a jak mohou pomoci s diverzifikací mého portfolia. Slyšel jsem, že ETF nabízejí možnost investovat do široké škály aktiv, což by mohlo snížit riziko v těžkých časech. Jaké konkrétní typy ETF byste doporučili na ochranu proti poklesu trhu? Mám na mysli například ETF zaměřené na zlato nebo jiné komodity, které se v krizi obvykle vyznačují stabilitou. Nebo je lepší zaměřit se na nějaké akciové indexy, které by mohly lépe přečkat recesi? Jak důležité je sledovat náklady spojené s těmito investicemi? A co likvidita – je to u ETF důležitý faktor při volbě správného produktu? Také bych rád věděl, jestli máte zkušenosti s konkrétními ETF, které se osvědčily v minulosti během krizí. Jak často bych měl přehodnocovat své investice do těchto fondů? A co celkově říkáte na strategii pravidelného investování do ETF během nestabilních období? Myslíte si, že to dokáže ochránit moje portfolio před většími ztrátami? Děkuji předem za jakékoli rady a tipy.