Jak efektivně diversifikovat v DeFi, abych snížil riziko?
V poslední době se hodně mluví o DeFi a jeho potenciálu, ale také o rizicích, která s tím souvisejí. Mám pocit, že se ve světě decentralizovaných financí vyplatí být opatrný, a tak přemýšlím o tom, co všechno bych měl diversifikovat, abych snížil své investiční riziko. Mám na mysli nejen různé kryptoměny, ale i další aspekty jako platformy, na kterých investuji. Mělo by to zahrnovat různé protokoly a liquidity pooly, nebo bych měl zvážit i investice do stablecoinů pro větší stabilitu? Co si myslíte o rozdělení portfolia mezi různé DeFi projekty, například mezi lending a borrowing platformy a yield farming? A co NFT? Měly by být také součástí mojí strategie diversifikace? Jak se vyhnout potenciálním podvodům a rug pullům? Není to trochu riskantní, když vše nechám na jednom projektu nebo platformě? Zajímalo by mě, zda máte nějaké tipy na konkrétní projekty nebo tokeny, které by měly být v mém diversifikovaném portfoliu. Jaký je váš názor na diverzifikaci v rámci různých blokchainů? Je například rozumné investovat do Ethereum projektů i těch na Binance Smart Chainu? Co byste doporučili jako nejlepší způsob, jak postupovat v oblasti tohoto dynamického trhu? Děkuji za jakékoli rady a zkušenosti!