Charts.cz/Fórum/Jaké jsou top DeFi projekty v roce 2025?

Jaké jsou top DeFi projekty v roce 2025?

V poslední době se hodně mluví o decentralizovaných financích a já bych se chtěl zeptat, jaké projekty byste považovali za nejvýznamnější v roce 2025? Slyšel jsem, že DeFi ekosystém roste a vyvíjí se rychlým tempem, ale nějak se v tom ztrácím. Které konkrétní platformy nebo protokoly byste doporučili, pokud uvažuju o investicích do DeFi? Je pravda, že některé projekty, jako například Uniswap nebo Aave, mohou být i za pár let stále na vrcholu, ale co novější projekty? Myslíte si, že by k tomu mohly patřit například nové lending platformy nebo třeba nějaké inovativní AMM (automated market makers)? Jaké máte zkušenosti s těmito projekty? Je důležité sledovat jejich komunity a vývojáře? A co bezpečnostní aspekty těchto projektů? Jak se můžu ujistit, že moje investice jsou chráněny před potenciálními riziky? Zajímalo by mě i to, jakou roli hrají tokeny v rámci těchto projektů a jestli byste doporučili investovat do konkrétních tokenů spojených s DeFi. Jaký je váš názor na budoucnost DeFi jako celku? Bude pokračovat v růstu a přitahovat stále více uživatelů, nebo nás čeká nějaká korekce? Těším se na vaše názory a tipy!

182 slov
1.8 minut čtení
25. 1. 2025
Bohumil Hůlka
Bohumil Hůlka

V roce 2025 se očekává, že DeFi scéna bude hodně rozmanitá. Uniswap a Aave budou asi pořád na výsluní, ale určitě sleduj nové projekty jako třeba Lido pro staking nebo nějaké inovativní lending platformy, co se teď objevují. Komunity kolem těchto projektů jsou fakt důležité – pokud chtějí uživatelé, aby to fungovalo, tak se do toho zapojují. Bezpečnost je taky klíčová, takže koukej na audity a jak dobře projekt zvládá hacky. Tokeny hrají velkou roli, hlavně pokud máš zájem o governance nebo pasivní příjem. Budoucnost DeFi vypadá slibně, ale může přijít i korekce. Určitě si dej pozor na hype okolo nových projektů a vždy dělej vlastní průzkum.

107 slov
1.1 minut čtení
3. 2. 2025
Blanka Veselá
Blanka Veselá

Jo, DeFi se dost rychle mění a já bych řekl, že Uniswap a Aave určitě zůstanou v topu i v roce 2025. Ale koukám, že se objevují i nové projekty, které mají potenciál. Například lending platformy jako MakerDAO nebo Compound se možná dočkají nějakých novinek. Co se týká AMM, tak sleduju třeba Curve Finance, ta má skvělou likviditu.

Podle mě je důležitý sledovat komunity a vývojáře – pokud mají aktivní komunitu a pravidelně aktualizují protokoly, to je dobré znamení. Bezpečnost je taky klíčová, takže kontroluj audity projektů a jejich historii.

Tokeny hrají důležitou roli; většinou mají funkce jako governance nebo staking, což může přinést zajímavé výnosy. Ale jak říkám, je dobrý udělat si vlastní průzkum – sledovat trendy a novinky.

Budoucnost DeFi? Těžko říct, ale myslím, že tu budeme mít další růst, i když nějaké korekce určitě přijdou. Nenech se odradit, radši investuj rozumně a diversifikuj.

145 slov
1.5 minut čtení
6. 2. 2025
Daniel Štěpánek
Daniel Štěpánek