Jaké faktory bych měl sledovat při hodnocení DeFi projektů?
Když se člověk rozhodne investovat do DeFi projektů, tak je to jako hrát na ruletě, ale s mnohem většími příležitostmi a také riziky. Mám pocit, že v dnešním světě plném různých kryptoměn a decentralizovaných financí je snadné se ztratit v tom, co je vlastně důležité a co ne. Proto bych se chtěl zeptat, jaké faktory bych měl mít na paměti při hodnocení různých DeFi projektů? Je jasné, že některé projekty mají obrovský potenciál, zatímco jiné mohou být jen rychlým způsobem, jak vytáhnout peníze od investorů. Jak třeba hodnotit tým za projektem? Je důležité zkoumat jejich zkušenosti a předchozí úspěchy? A co technologie? Jak moc by měla být inovativní a zajímavá? Zajímalo by mě také, jak důležité jsou pro investory auditované smart kontrakty a transparentnost celého projektu. Hraje roli také komunita kolem projektu? Jak si ověřit, zda má projekt dostatečnou podporu a aktivní uživatelskou základnu? Slyšel jsem také o různých metrikách jako je TVL nebo likvidita. Jak moc jsou tyto ukazatele klíčové při rozhodování? A co regulace a právní rámec těchto projektů? Nebo by bylo dobré sledovat i hodnocení na různých platformách či fórech? Které faktory považujete za nejdůležitější a na co se vy osobně zaměřujete při svých investicích do DeFi? Díky za každou radu!