Jak začít investovat do realit, abych měl pravidelný příjem?
Zajímá mě, jak vlastně začít investovat do nemovitostí, abych mohl mít nějaký pravidelný příjem. Mám obavy, že to není tak snadné, jak se říká. Přemýšlím o tom už delší dobu, ale pořád nevím, kde začít. Jaké jsou ty první kroky? Myslíte, že je lepší koupit byt na pronájem nebo nějakou komerční nemovitost? Jaké jsou výhody a nevýhody obou variant? A co takové financování? Je lepší mít úvěr nebo koupit nemovitost za hotovost? A co si myslíte o lokalitě? Jak poznám, která oblast je perspektivní pro investice do realit? Mám se soustředit na větší města nebo spíš na menší obce? A co údržba nemovitosti a náklady s tím spojené? Jak moc bych se měl zabývat tímto aspektem? Mám si najmout správce nebo je to zbytečné? Ještě bych chtěl vědět, jak moc se liší investice do rezidenčních a komerčních nemovitostí z pohledu návratnosti investice. Měli byste nějaké tipy na zdroje informací nebo kurzy, které by mi mohly pomoci lépe pochopit trh s nemovitostmi? Jak dlouho trvá, než se dají vidět výsledky a začnu mít nějaký pasivní příjem z těchto investic? Děkuju za každou radu!