Jaké dluhopisy teď koupit, když je trh nestabilní?
V dnešní době, kdy se na trzích pořád něco děje a investice jsou plné nejistoty, mě zajímá, jaké dluhopisy by mohly být rozumnou volbou pro investici. Jak víte, úrokové sazby kolísají a inflace ještě více, takže vybrat správné dluhopisy se zdá být jako hledání jehly v kupce sena. Zajímalo by mě, jestli se vyplatí sáhnout po státních dluhopisech nebo raději zvolit korporátní? Mám obavy, že korporátní dluhopisy mohou mít vyšší riziko, ale na druhou stranu slibují i lepší výnosy. Co si o tom myslíte? Jaké konkrétní emitenty doporučujete sledovat? A co třeba krátkodobé versus dlouhodobé dluhopisy - které jsou v této nestabilní době bezpečnější? Přemýšlím také o tom, zda by stálo za to podívat se na dluhopisy s vyšším výnosem z rozvojových trhů, ale mám strach z rizika měnových fluktuací. Měl by někdo tipy nebo zkušenosti s tímto typem investic? Rád bych slyšel názory ostatních investorů a jejich osobní zkušenosti. Co byste dělali na mém místě? Kde vůbec začít při výběru vhodných dluhopisů v této turbulentní době?