Charts.cz/Fórum/Kdy je nejlepší čas na nákup Bitcoinu?

Kdy je nejlepší čas na nákup Bitcoinu?

V poslední době se hodně mluví o tom, kdy je vlastně ten nejlepší čas nakoupit Bitcoin. Je to teď? Nebo radši počkat na další propad? Mám pocit, že každý, kdo o kryptoměnách alespoň trochu slyšel, už se zamýšlel nad tím, jestli by nebylo rozumné investovat do Bitcoinu v určitém období. Například, co říkáte na to, že trhy jsou momentálně dost volatilní a ceny skáčou nahoru a dolů jako na horské dráze? Je lepší nakupovat, když je cena nízká nebo spíš na vrcholu, kdy máte pocit, že by mohla růst ještě víc? A co technická analýza, má smysl sledovat grafy a snažit se najít ideální moment? Zajímalo by mě také, zda je důležité sledovat zprávy o adopci Bitcoinu velkými společnostmi nebo regulacích ze strany vlád. Myslíte si, že je dobré počkat na nějaké speciální události, které mohou ovlivnit cenu, jako například halving nebo zavedení nových regulací? Taky jsem slyšel o tom, že někteří lidé raději investují pravidelně menší částky namísto toho, aby čekali na ideální okamžik. Jaké máte zkušenosti s těmito strategiemi? Pojďme si o tom promluvit a podělit se o názory. Kdy podle vás nastane ten pravý čas na nákup Bitcoinu?

191 slov
1.9 minut čtení
20. 12. 2022
Daniel Malík
Daniel Malík

Když to vezmu kolem a kolem, nejlepší čas na nákup Bitcoinu je hodně subjektivní. Volatilita trhů je prostě součástí hry, takže nikdy nevíš, kdy budeš mít nejlepší cenu. Zjistil jsem, že hodně lidí doporučuje průměrovat nákupy, což znamená kupovat pravidelně menší částky, místo abys čekal na "ten ideální moment". Tohle může snížit vliv volatility. Sledování grafů a technická analýza můžou trochu pomoct, ale stejně je to často o štěstí. Když se objeví nějaké velký zprávy jako adopce velkých firem nebo regulace, tak to má samozřejmě vliv na cenu. Halving taky hraje roli, ale ne vždy je to jasný ukazatel. Takže pokud chceš investovat, zkus si stanovit nějakou strategii a hlavně se nezapomeň dívat na dlouhodobý horizont. Zkušenosti ukazují, že čím déle v tom jsi, tím větší šance na zisk. Ale pozor, vždycky je dobrý mít připravený plán pro případ poklesu!

140 slov
1.4 minut čtení
17. 4. 2024
Matěj Soukup
Matěj Soukup

Je to fakt složitý, protože trhy jsou dost nepředvídatelný. Když je cena nízká, tak máš pocit, že bys měl nakupovat, ale pak se může stát, že ještě spadne. Naopak když je nahoře, tak ti to může připadat jako skvělá příležitost, ale pak to může jít dolů. Sledování technické analýzy má svoje pro a proti – někdy to pomůže, ale často to jsou jen dohady. Zprávy o adopci a regulacích taky hrajou roli, takže mít oči otevřený je důležitý. Někteří lidi doporučujou pravidelně investovat menší částky místo čekání na ideální moment – to se mi zdá rozumný, aspoň se vyhneš stresu z pokusů načasovat trh. Takže asi nejlepší je mít nějakou strategii a držet se jí, než jen čekat na "ten pravý čas".

122 slov
1.2 minut čtení
10. 6. 2024
Alena Vobořilová
Alena Vobořilová