Charts.cz/Fórum/Jak zjistit, které kryptoměny rostou nejrychleji?

Jak zjistit, které kryptoměny rostou nejrychleji?

Zajímá mě, jakým způsobem se dá zjistit, které kryptoměny mají v poslední době nejrychlejší růst hodnoty. Slyšel jsem o různých nástrojích a platformách, které sledují trendy na trhu, ale nejsem si jistý, co všechno bych měl sledovat. Je dobré třeba koukat na grafy vývoje cen, nebo spíš na objem obchodování? Narazil jsem i na nějaké indikátory, jako je RSI nebo MACD, ale úplně tomu nerozumím. Jak můžu zjistit, co právě teď frčí? Existují nějaké specializované weby nebo aplikace, které by mi mohly pomoct? A co třeba sociální sítě nebo fóra – má smysl tam hledat tipy od ostatních investorů? Někdo říkal, že sledování novinek a zpráv může mít taky vliv na růst. Jak se v tom zorientovat? Můžete mi dát nějaké praktické rady nebo tipy, jak správně analyzovat trh s kryptoměnami a najít ty nejlepší příležitosti?

136 slov
1.4 minut čtení
1. 8. 2023
Jan Procházka
Jan Procházka

Jasně, tak tady je pár tipů jak zjistit, co v kryptoměnách teď roste. Určitě sleduj ceny na různých burzách, jako je Coinbase nebo Binance. Můžeš používat různé weby jako CoinMarketCap nebo CoinGecko, kde vidíš nejen ceny, ale i procentuální změny za posledních 24 hodin nebo týden. Grafy jsou super, protože ti ukážou trendy, ale nezapomeň si taky zkontrolovat objem obchodování – to ti řekne, jestli je zájem o danou měnu nebo je to jen spekulace.

Pokud jde o technické indikátory jako RSI nebo MACD, tak ty mohou být užitečné, ale chce to čas se s nimi naučit. V podstatě ti ukážou, jestli je měna přeprodaná nebo překoupená. S tím souvisí sledování novinek – jestli se něco děje kolem projektu nebo jsou důležité zprávy, může to dost ovlivnit cenu.

Sociální sítě a fóra jako Reddit nebo Twitter jsou skvělé na chycení trendů a typů od jiných investorů. Ale pozor na FOMO a neinvestuj jen podle toho, co říkají ostatní. Je dobrý mít vlastní strategii.

Takže shrnuto: sleduj ceny a objemy, uč se technické indikátory a nenech se unést zprávami na sociálních sítích. A hlavně buď obezřetný a udělej si vlastní průzkum.

189 slov
1.9 minut čtení
27. 5. 2024
Luboš Rada
Luboš Rada

Jasně, je pár způsobů, jak sledovat růst kryptoměn. V první řadě doporučuji používat weby jako CoinGecko nebo CoinMarketCap. Ty mají přehledný seznam kryptoměn s růstem za poslední hodinu, den nebo týden. Grafy cen jsou super, ale koukání na objem obchodování ti dá lepší představu o síle toho růstu – když roste cena a zároveň objem, to je často dobré znamení.

S těmi indikátory jako RSI nebo MACD, pokud tomu nerozumíš, tak to asi zbytečně komplikuj. Místo toho se radši soustřeď na aktuální trendy a novinky ve světě kryptoměn. Sledování Twitteru, Redditu (r/CryptoMoonShots třeba) nebo Discordu může být fakt užitečný. Tam najdeš tipy od lidí, co sledují trh a někdy se tam objeví i zajímavé projekty dřív, než se dostanou do mainstreamu.

Nenech si ujít ani zprávy – co se děje v regulacích nebo novinách může mít velký dopad na trh. Takže v podstatě kombinuj všecko – grafy, objem, zprávy a komunitní tipy. Buď ale opatrnej, ne všechno, co vypadá dobře, je opravdu dobrý investice.

162 slov
1.6 minut čtení
8. 1. 2024
Rudolf Moravec
Rudolf Moravec