Jak poznat dobrou investici do NFT umění?
Když se člověk rozhodne investovat do NFT umění, je to jako vstoupit do úplně nového světa, kde se prolínají technologie a kreativita. Možná by mě zajímalo, jak vlastně poznat, co je dobrá investice v tomto stále se vyvíjejícím trhu. Co všechno bych měl sledovat? Je důležité zaměřit se na renomé umělce, nebo je důležitější samotné dílo? Jak moc hraje roli komunitní podpora kolem daného NFT? Mám se dívat na prodejní ceny podobných děl v minulosti, nebo spíš na trendy a budoucí potenciál? A co platformy, na kterých se NFT prodávají – jsou některé lepší než jiné, nebo je to jedno? Když vidím umělecké dílo, které mě zaujme, jak zjistit, jestli má dlouhodobou hodnotu, nebo jestli je to jen momentální trend? Jak důležité jsou pro mě informace o autorovi, jeho předchozích projektech a úspěších? A co licenční práva a možnosti dalšího zhodnocení, na to bych se měl taky zaměřit? Všechno je tak rychlé a chaotické a já bych chtěl mít nějaký systém, jak se v tom všem zorientovat. Mohli byste mi poradit nějaké konkrétní tipy nebo triky, které používáte při výběru NFT investic? Jaké signály vás varují před špatnou investicí? Rád bych slyšel zkušenosti ostatních a naučil se, jak na to!