Charts.cz/Fórum/Kde najdu nejlepší analýzy akciových trhů?

Kde najdu nejlepší analýzy akciových trhů?

Jsem investor, který se snaží porozumět akciovým trhům a hledám nejlepší zdroje, kde bych mohl najít kvalitní analýzy. Zjistil jsem, že je spousta webů a platforem, ale ne všechny nabízejí to, co skutečně potřebuji. Chci se dozvědět o aktuálních trendech, důležitých událostech a samozřejmě také názorech odborníků na trhu. Jaké jsou vaše oblíbené zdroje informací? Myslíte, že by měly být zaměřené spíše na technickou analýzu nebo fundamentální analýzu? A co takové platformy jako je Twitter nebo LinkedIn? Je tam nějaká skupina nebo někdo konkrétní, koho sledujete pro jeho názory na akcie? Hledám něco, co mi pomůže získat širší pohled na trh a také mě nasměruje k potenciálně zajímavým investicím. Taktéž by mě zajímalo, zda je lepší sledovat nějaké specializované blogy nebo raději zvolit renomované finanční časopisy. Jaké máte zkušenosti s různými typy analýz a kde jste našli opravdu užitečné informace? Děkuji předem za všechny tipy!

145 slov
1.5 minut čtení
20. 5. 2023
Zdeňka Kroupová
Zdeňka Kroupová

Jasně, rozumím, že hledáš kvalitní analýzy. Osobně se mi osvědčily weby jako Seeking Alpha a MarketWatch. Tam najdeš spoustu odborníků, kteří píšou o aktuálních trendech a událostech na trhu. Pro technickou analýzu jsou fajn TradingView nebo StockCharts. Co se týče fundamentální analýzy, tak Yahoo Finance má docela solidní přehledy a zprávy o firmách.

Na Twitteru sleduju pár analytiků, co mají dobré názory – třeba @TheStreet nebo @bespokeinvest. LinkedIn je taky super, když chceš sledovat profily odborníků z oboru finance. Hlavně si dej pozor na to, koho sleduješ, protože ne každý má rozumné názory.

Pokud preferuješ blogy, doporučil bych něco od Motley Fool, většinou dávají dobré tipy na akcie. A časopisy jako Barron's nebo Financial Times taky nabízí celkem pěkné analýzy, takže záleží, co ti víc sedí.

Osobně bych řekl, že je fajn kombinovat technickou i fundamentální analýzu, abys měl co nejlepší přehled. Takže hodně štěstí s investováním!

144 slov
1.4 minut čtení
22. 12. 2024
Richard Žemlička
Richard Žemlička

Zdar, nejlepší zdroje pro analýzy akciových trhů najdeš asi na několika místech. Určitě se podívej na Yahoo Finance nebo CNBC, mají spoustu aktuálních informací a analýz. Pokud chceš technickou analýzu, tak TradingView je super platforma, kde si můžeš vytvořit vlastní grafy a sledovat trendy. Co se týče fundamentální analýzy, zkus třeba Seeking Alpha, tam najdeš názory od různých autorů na konkrétní akcie.

Twitter a LinkedIn jsou taky fajn, sleduj tam investiční analytiky a odborníky, co sdílí svoje názory. Například @morganhousel nebo @AswathDamodaran jsou zajímaví.

Blogy můžou být dobré, pokud najdeš kvalitní autory, ale radši se podívej na známé časopisy jako Barron's nebo The Economist, ty maj všecko prověřený. Taky sleduj ekonomické zprávy a různé podcasty, tam mívají pěkné rozhovory s experty. Dobré je mít široký přehled – kombinuj techniku s fundamentem a buď v obraze o aktuálním dění. Hodně štěstí!

140 slov
1.4 minut čtení
24. 12. 2024
Vlastimil Koudelka
Vlastimil Koudelka