Jak poznat, co je mezi NFT opravdu vzácné?
Když se bavíme o NFT, často slýcháme o jejich vzácnosti a hodnotě, ale jak vlastně poznat, co z toho všeho je opravdu vzácné? Je to jen otázka ceny, nebo existují i jiné faktory, které bych měl brát v úvahu? Například, co když najdu digitální umění, které se mi líbí, ale nikdo jiný ho neocení? Jak mohu zjistit, jestli je to opravdu něco výjimečného? Mám sledovat počet vydaných kusů, nebo spíše renomé umělce? A co samotná poptávka v komunitě? Jak moc ovlivňuje popularita a marketing cenu NFT? Slyšel jsem také o různých trendech a tom, že některé typy NFT jsou v určitých obdobích více žádané než jiné. Jak poznám, kdy je ten správný čas investovat do určitého NFT? A co historické prodeje? Měly by mě zajímat předchozí transakce a ceny ostatních podobných děl? Jak se vlastně určuje cena NFT a co všechno ji ovlivňuje? Chtěl bych se dozvědět o různých strategiích, které bych mohl použít k vyhodnocení vzácnosti NFT. Je možné nějakým způsobem předpovědět, co bude v budoucnu cenné? Děkuji za jakékoli rady a tipy!