Jak začít investovat do NFT pro začátečníky?
Zajímám se o to, jak začít investovat do NFT, ale vůbec nevím, kde začít. Je to pro mě něco úplně nového a trochu mě to děsí. První otázka, která mi vrtá hlavou, je, co vlastně NFT jsou a jaké mají výhody oproti tradičním investicím jako jsou akcie nebo nemovitosti. Měl bych se nejdřív zaměřit na nějaké specifické platformy, kde se NFT obchodují? Slyšel jsem o OpenSea a Rarible, ale nevím, která je lepší pro začátečníky. Jaké faktory bych měl zohlednit při výběru NFT? Jak poznám, které jsou opravdu hodnotné a které jsou jen přechodným trendem? Je důležité sledovat umělce nebo tvůrce, kteří za jednotlivými NFT stojí? Zajímalo by mě také, jestli je nutné mít nějaké kryptoměny už předem, abych mohl začít investovat. A co když se chci podívat na některé NFT projekty nebo kolekce - na co bych si měl dát pozor? Mám se bát podvodů v tomto prostoru a jak je mohu rozpoznat? Investice do NFT mi připadá jako vzrušující příležitost, ale mám obavy z volatility trhu a z toho, jak snadno mohu přijít o své peníze. Jaké jsou nejlepší tipy pro někoho, kdo s tímto světem teprve začíná? Rád bych znal názory zkušenějších investorů na to, jak se vyhnout běžným chybám a co si pohlídat na začátku. Děkuju za jakoukoli radu!