Můžu na dividendách opravdu vydělat víc než na běžných akciích?
Zajímalo by mě, jak to vlastně je s těmi dividendami a běžnými akciemi. V poslední době se hodně mluví o tom, jak je investování do akcií skvélé, ale co když se zaměříme na dividendy? Můžu na tom opravdu vydělat víc? Například, když mám akcie nějaké firmy, která sice roste, ale nedává žádné dividendy, vychází mi to lépe než investice do akcií s vysokými dividendovými výnosy? Je to vůbec možné porovnávat tyhle dva přístupy? A co se stane, když ta firma, která vyplácí dividendy, najednou začne mít problémy? Není to riziko? Někde jsem slyšel, že investice do dividendových akcií může poskytnout stabilní příjem i v těžkých časech. Je to jenom mýtus nebo to má nějaké opodstatnění? Také mě zajímá, jaký je rozdíl mezi reinvestováním dividend a jejich výběrem. Kdy je lepší vybrat peníze a kdy reinvestovat? A co dalšího bych měl zvážit, než se rozhodnu investovat do dividendových akcií místo těch běžných? Myslím tím třeba poplatky za obchodování nebo daně z dividend. Zkrátka, chci vědět, jestli je rozumné zaměřit se na dividendy jako způsob, jak zvýšit svůj pasivní příjem. Jaké máte zkušenosti vy? Děkuju!