Kdy je dobrý čas začít investovat do komoditních ETF?
V poslední době se hodně mluví o investicích do komoditních ETF a já se snažím zjistit, kdy je vlastně ten správný čas na to, abych do nich začal investovat. Mám pocit, že trh s komoditami, jako jsou zlato, stříbro a různé zemědělské produkty, je v neustálém pohybu a není snadné vyhodnotit, kdy je nejlepší okamžik pro vstup. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní signály nebo ukazatele, na které bych se měl zaměřit. Například, co říkáte na trendy v ekonomice, inflaci nebo geopolitické události? Jak moc to ovlivňuje ceny komodit a tím pádem i hodnotu ETF? A co třeba sezónní faktory? Je něco, co bych měl sledovat pravidelně? Mám také pocit, že s aktuálními volatilními trhy je těžké určit ideální čas. Jaké zkušenosti máte vy? Kdy jste začali investovat do komoditních ETF a jak jste to zhodnotili? Myslíte si, že je lepší investovat pravidelně v menších částkách nebo čekat na konkrétní příležitosti? Rád bych slyšel názory dalších investorů, protože čím víc informací mám, tím lépe se mohu rozhodnout.