Charts.cz/Fórum/Jak vybírám nejlepší NFT projekty, když jsem začátečník?

Jak vybírám nejlepší NFT projekty, když jsem začátečník?

Zajímám se o NFT a chtěl bych se dozvědět, jak správně vybrat ty nejlepší projekty, když jsem úplný nováček. Je to hrozně zmatené, protože je tady tolik různých umělců, platforem a projektů, které slibují zázraky. Jak vlastně poznám, které NFT mají potenciál? Měl bych se zaměřit na umělce, kteří už něco dokázali, nebo na nové talenty? Jak důležité jsou komunitní aspekty a jak poznat, zda má projekt aktivní a zapojenou komunitu? A co technologie – měl bych zkoumat, na jaké blockchainové platformě je daný projekt postavený? V poslední době se mluví o ETH, Solaně a dalších. Jak moc to ovlivňuje hodnotu NFT? Kolik informací o projektu by mělo být dostupných před tím, než do něj investuji? A co trendové analýzy – je dobré sledovat, co je právě populární, nebo je lepší investovat do projektů, které odpovídají mým zájmům? Jaké jsou klíčové metriky, které bych měl sledovat při hodnocení potenciálních investic do NFT? Myslíte si, že je rozumné začít s menšími částkami, abych se nejdřív naučil, jak to všechno funguje? Co byste doporučili jako první kroky pro někoho, kdo s tím teprve začíná? Mám pocit, že jsem zahlcený informacemi a nevím, kde začít. Děkuji za všechny tipy a rady!

198 slov
2 minut čtení
9. 7. 2024
Jakub Sedláček
Jakub Sedláček

Takže, když začínáš s NFT, je fakt důležitý si to nejdřív pořádně prostudovat. Nejdřív bych se koukal na umělce – jako ty, co už něco dokázali, ale pak zase nezapomínat na nové talenty, protože ti můžou překvapit. Komunita je taky fakt důležitá; sleduj Discordy nebo Twitter a zkus zjistit, jestli tam lidi fakt žijou a jsou aktivní. Co se týče technologie, tak ETH je hodně populární, ale Solana a další blockchainy mají taky svý výhody, třeba nižší poplatky. Koukni na to, jaký má projekt roadmap a co všechno plánují. Informace by měly být dostupný – pokud je projekt tajemný a moc se nevyjadřuje, tak to budiž varovný signál. Trendy jsou fajn, ale snaž se investovat do toho, co tě fakt zajímá. Na metriky jako objem prodeje a průměrná cena se koukej taky. Začni s menšíma částkama a uč se na vlastních chybách. Takže prostě buď opatrnej, dělej si research a časem to přijde.

153 slov
1.5 minut čtení
1. 1. 2025
Václav Jirka
Václav Jirka

Takže, když začínáš s NFT, je to fakt o tom, jak se zorientovat v tom chaosu. Začni tím, že si vybereš pár projektů, co tě fakt zaujmou. Sleduj umělce – ti, co už něco dokázali, mají větší šanci na úspěch, ale nezapomeň i na nové talenty. Komunita je klíčová. Zjisti, jestli má projekt aktivní Discord nebo Twitter, kde se lidi baví a mají nějaké akce.

Blockchain taky hraje roli – Ethereum má větší pověst a stabilitu, ale i Solana a další platformy mají svoje výhody. Vždycky si ověřuj, kolik informací o projektu je dostupných. Když se nikde nic nedozvíš, tak to může být varovný signál.

Trendový analýzy jsou fajn, ale řiď se spíš svými zájmy než jen tím, co je teď populární. Také sleduj metriky jako objem prodeje a průměrné ceny – to ti dá představu o poptávce. A jo, začni s menšíma částkama, než se do toho víc ponoříš. Uč se za pochodu a nedělej unáhlený rozhodnutí.

158 slov
1.6 minut čtení
7. 2. 2025
Šárka Svobodová
Šárka Svobodová