Charts.cz/Fórum/Kde najít aktuální trendy v investování?

Kde najít aktuální trendy v investování?

Zajímalo by mě, kde se dá podívat na aktuální trendy v investování. Je toho teď tolik, co člověk může sledovat, ať už jde o akcie, kryptoměny nebo třeba nemovitosti. Vím, že existují různé platformy, ale mám pocit, že se v tom občas ztrácím. Jaké jsou nejlepší zdroje informací? Mám zkusit nějaké webové stránky, nebo je lepší sledovat sociální sítě? Určitě je dobré mít přehled o tom, co se děje na trhu s NFT nebo jaké novinky přicházejí do světa pasivního příjmu. Co používáte vy? Existují nějaké aplikace, které doporučujete? A co odborné články nebo podcasty? Jak na to jít, aby mi nic neuniklo a abych byl stále v obraze? Rád bych se dozvěděl o všem, co může ovlivnit moje investiční rozhodnutí a pomoct mi lépe pochopit tuhle dynamickou oblast. Víte o nějakých konkrétních místech nebo tipech, které by mi mohly pomoct?

141 slov
1.4 minut čtení
7. 9. 2024
Lukáš Kubík
Lukáš Kubík

Zdroje informací na investování jsou fakt různorodý. Můžeš zkusit sledovat weby jako CNBC, Bloomberg nebo Yahoo Finance, tam jsou vždycky aktuální zprávy. Taky doporučuju Reddit, hlavně subreddity jako r/investing nebo r/stocks, kde se diskutuje o novinkách a trendech. Na sociálních sítích sleduj influencery, co se zabývají investicema, třeba na Twitteru nebo YouTube. Podcasty jako „The Investor’s Podcast“ můžou být super pro získání hlubšího pohledu. A určitě si stáhni nějaký investiční aplikace jako Robinhood nebo eToro, dají ti přehled o trhu a můžeš tam rovnou obchodovat. Co se týče NFT a pasivního příjmu, koukni na platformy jako OpenSea pro NFT a blogy o dividendových akciích pro pasivní příjem. Hlavně buď aktivní a sleduj víc zdrojů, abys měl co nejširší přehled.

119 slov
1.2 minut čtení
21. 12. 2024
Monika Janoušková
Monika Janoušková

Kde sledovat trendy v investování? Já většinou koukám na pár webů a portálů, co se zaměřují na finance. Například Yahoo Finance nebo CNBC mají dobré články a analýzy. Pak je fajn sledovat Bloomberg a Wall Street Journal, tam jsou často novinky o akciích a trendech. Na kryptoměny je nejlepší CoinDesk nebo CoinTelegraph, mají aktuální zprávy a přehledy trhu.

Sociální sítě taky nejsou špatné, třeba Twitter je plný investorů a analytiků, kteří sdílí své názory a tipy. Na Redditu jsou subreddity jako r/stocks nebo r/CryptoCurrency, kde najdeš diskuse a názory lidí.

A jestli chceš něco víc strukturovaného, zkus podcasty jako "Invest Like the Best" nebo "BiggerPockets" pro nemovitosti. A určitě se mrkni na YouTube, tam je spousta kanálů, co se věnují investování, třeba Graham Stephan nebo Andrei Jikh.

A k aplikacím – já používám Robinhood na akcie a BlockFi na kryptoměny. Taky sleduju různé investiční fórům a newslettery, které mi posílají novinky do e-mailu. Důležitý je mít dobrý mix zdrojů, abys měl přehled o všem, co se děje.

167 slov
1.7 minut čtení
9. 12. 2024
Radka Machová
Radka Machová