S čím se poprat při investici do nových kryptoměn?
Když se člověk rozhodne investovat do nových kryptoměn, je to asi jako skočit do neznámé řeky bez záchranného vesty. Jak vlastně zjistit, které projekty stojí za to a které jsou jenom dalšími podvodnými schématy? Co všechno by měl investor zvážit, aby jeho investice nebyla jen vyhozenými penězi? Jak moc je důležité sledovat komunitu kolem dané kryptoměny? Mám se řídit jen technickou analýzou, nebo by se mi měla zajímat i tým, který za projektem stojí? Jaký má význam whitepaper a co všechno bych v něm měl hledat? A co třeba volatelnosť trhu – jak moc je častá a co ji způsobuje? Měl bych se bát velkých propadů, nebo je to součástí hry? Jak důležitá je diverzifikace portfolia v tomto vysoce rizikovém prostředí? Zajímá mě také, jaké jsou nejlepší strategie pro vstup a výstup z investic v kryptoměnách. Měla by být strategie jiná pro různé typy kryptoměn, jako jsou stablecoiny nebo altcoiny? A co daně – jak moc bych se měl snažit být informovaný o tom, jaké povinnosti mě čekají po ziskových obchodech? Zkrátka, co všechno bych měl mít na paměti, abych udělal co nejvíce informované rozhodnutí a vyhnul se chybám, které by mě mohly stát nemalé peníze?