Charts.cz/Fórum/Hledám doporučení na AI aplikace pro trading

Hledám doporučení na AI aplikace pro trading

Zajímám se o moderní technologie a jejich vliv na investování, a proto bych chtěl vědět, jestli mi někdo může doporučit nějakou aplikaci, která využívá umělou inteligenci pro trading. Už nějaký čas sleduji trendy v oblasti financí a vím, že AI dokáže analyzovat trhy mnohem rychleji a efektivněji než člověk. Rád bych věděl, jaké jsou vaše zkušenosti s těmito aplikacemi. Jaké máte názory na jejich výkon a spolehlivost? Je lepší používat platformy, které nabízejí automatizované obchodování, nebo je lepší mít kontrolu nad svými obchody? Zajímalo by mě také, jaké konkrétní funkce by měly tyto aplikace mít, abych mohl maximalizovat své šance na úspěch. Mám zkušenosti s několika základními nástroji pro analýzu trhů, ale chtěl bych posunout své dovednosti na další úroveň. Jaké jsou tedy nejlepší aplikace na trhu? Jsou některé z nich zdarma nebo nabízí zkušební verze? Děkuji všem za rady a tipy!

142 slov
1.4 minut čtení
7. 5. 2024
Michaela Malíková
Michaela Malíková

Zajímavé téma! Já jsem zkoušel pár aplikací a nejlepší zkušenosti mám s MetaTrader, ten má spoustu AI pluginů a automatizované obchodování. Je tam hodně nástrojů pro technickou analýzu a backtesting strategií. Pak je tu například Trade Ideas, ta používá AI na generování obchodních nápadů a skenování trhů. Můžeš si ji vyzkoušet na zkušební verzi. Z osobního pohledu je lepší mít nad svými obchody nějakou kontrolu, ale automatizace může hodně ušetřit čas. Myslím, že důležité jsou funkce jako alerty na ceny, možnost přizpůsobit strategie a dostatečná analýza historických dat. Zkus se podívat i na Robinhood, mají fajn uživatelské rozhraní a taky to vypadá, že plánují něco s AI. Držím palce!

109 slov
1.1 minut čtení
13. 1. 2025
Vlastimil Smola
Vlastimil Smola

Jasně, AI v tradingu je teď dost populární. Zkus třeba aplikace jako Trade Ideas nebo MetaTrader s AI pluginy. Ty používají algoritmy, co analyzují trhy a můžou ti pomoct s obchodováním. Je fakt, že automatizovaná řešení šetří čas, ale je dobrý mít nad obchody kontrolu, aspoň na začátku, abys pochopil, jak to funguje.

Důležitý jsou taky funkce jako backtesting a analýza dat – díky nim můžeš testovat strategie na historických datech. Většina těchto aplikací má zkušební verze nebo něco zdarma, tak si je klidně vyzkoušej. Rozhodně platí, že čím víc informací a nástrojů máš k dispozici, tím lépe se ti bude obchodovat. Hodně štěstí!

103 slov
1 minut čtení
19. 1. 2025
Vlastimil Švanda
Vlastimil Švanda