Investice do zlata vs. stříbra: Co říkají výrobní náklady?
Zajímalo by mě, jak se vlastně rozhodnout mezi investicemi do zlata a stříbra, když se podívám na výrobní náklady obou těchto kovů. Oba kovy mají své výhody a nevýhody, ale co je pro investory víc důležité? Jaké jsou aktuální výrobní náklady na těžbu zlata a stříbra a jak to ovlivňuje jejich cenu na trhu? Mám pocit, že zlato je tradičně považováno za bezpečný přístav, ale stříbro se často zmiňuje jako levnější alternativa s potenciálem růstu. Jak moc se tedy může výrobní náklad odrazit v ceně na trhu a co to znamená pro dlouhodobé investice? Uvažoval jsem také o tom, jak výrobní náklady ovlivňují nabídku a poptávku. Je lepší investovat do jednoho z těchto kovů z hlediska rizika a návratnosti, nebo by bylo rozumné mít v portfoliu oba? Jaké jsou vaše zkušenosti s těmito komoditami a jak přistupujete k rozhodování o investicích do zlata či stříbra? Myslíte, že by mělo smysl sledovat trendy v těžbě a výrobních nákladech obou kovů před tím, než udělám nějaké investiční rozhodnutí? Děkuju za všechny názory!