Kdy je nejlepší čas koupit zlato nebo stříbro?
Jsem na rozcestí s investicemi do drahých kovů, konkrétně zlata a stříbra, a přemýšlím, kdy by mohl být ten nejlepší čas pro jejich koupi. Vím, že ceny se neustále mění a že trhy jsou ovlivněny spoustou faktorů jako ekonomické zprávy, inflace nebo geopolitické události, ale jak vlastně zjistit ten správný moment k nákupu? Mám obavy, že pokud nakoupím příliš brzy nebo naopak pozdě, mohu přijít o peníze. Zajímalo by mě, jestli existují nějaké konkrétní ukazatele nebo signály, které bych měl sledovat, abych se rozhodl kdy investovat. Taky jsem slyšel o různých strategiích nákupu v průběhu času, například průměrování cen nebo koupě v období poklesu trhů. Mohli byste mi poradit, co je podle vás nejlepší přístup? A co říkáte na otázku sezónnosti? Je pravda, že některé období roku jsou pro investice do zlata a stříbra výhodnější než jiná? Jak to vidíte s očekáváními ohledně růstu cen? Jaké faktory bych měl mít na paměti a co byste doporučili někomu, kdo s tímto druhem investování teprve začíná?