Charts.cz/Fórum/Kde se vyplatí investovat do nemovitostí v roce 2025?

Kde se vyplatí investovat do nemovitostí v roce 2025?

Zajímalo by mě, jaké jsou vaše názory na investice do nemovitostí v roce 2025. Myslím, že situace na trhu s nemovitostmi se neustále vyvíjí a já bych rád věděl, kde vidíte největší potenciál pro růst. Mám na mysli konkrétně oblasti, které by mohly být zajímavé pro investice, jako jsou městské lokality versus venkovské oblasti. Jaký je váš názor na ceny hypoték a jak ovlivní rozhodování lidí při koupi nemovitosti? V posledních letech se hodně mluví o udržitelnosti a ekologických projektech, myslíte, že to bude hrát roli při volbě místa pro investici? Chtěl bych vědět také, jestli máte nějaké doporučení na typy nemovitostí – třeba byty versus rodinné domy nebo komerční prostory. A co zahraniční trhy? Vidíte příležitosti třeba v některých evropských městech nebo mimo Evropu? Jaké faktory podle vás ovlivňují výhodnost investic do nemovitostí v různých regionech? Vím, že je to složitá otázka, ale jsem zvědavý na vaše názory a zkušenosti. Děkuji předem za všechny tipy a rady!

158 slov
1.6 minut čtení
17. 7. 2024
Veronika Chalupová
Veronika Chalupová

No, podle mě bys měl koukat na města, co mají dobrý potenciál růstu. Třeba Brno nebo Plzeň, tady se to teď vyvíjí. Ale nezapomínej na menší města – tam můžeš najít levnější nemovitosti a vyšší výnosy. Ceny hypoték teď rostou, takže lidi možná nebudou mít tolik peněz na koupi, což může ovlivnit trh. Udržitelnost je určitě trend a investice do ekologických projektů by mohly v budoucnu přitáhnout pozornost. Co se týče typů nemovitostí, tak byty v centrech měst asi budou stále žádaný, ale rodinné domy mimo město taky nabírají na popularitě. Zahraničí? Zkus mrknout třeba na Německo nebo Španělsko – tam je taky hodně příležitostí. Celkově se zaměř na lokality s rozvojem infrastruktury a služeb, to je klíčový.

118 slov
1.2 minut čtení
19. 1. 2025
Kamila Benešová
Kamila Benešová

Investice do nemovitostí v roce 2025 budou hodně závislé na ekonomických trendech a situaci na trhu. Velké města jako Praha nebo Brno asi zůstanou atraktivní, ale je otázka, jak s cenama hypoték. Pokud se úroky zvýší, lidi asi budou váhat s koupí nebo se posunou k levnějším lokalitám, možná i na venkov. Zajímavý potenciál vidím třeba v menších městech nebo okrajových částech, kde se dají pořídit nemovitosti za lepší ceny a poptávka roste.

Udržitelnost a ekologické projekty teď hrají velkou roli, takže investice do moderních a šetrných budov by mohly být dobré. Co se týče typů nemovitostí, byty v centru města se dají pronajímat snadněji, ale rodinné domy na periferii můžou mít stabilní hodnotu a rostoucí poptávku.

Zahraniční trhy? Tam to záleží na konkrétních zemích – třeba některá města ve Španělsku nebo Portugalsku vypadají dobře pro investice. Vždycky je důležité sledovat místní ekonomiku, demografické změny a regulace. Takže celkově bych doporučil hodně zvažovat lokality a zaměřit se na to, co bude v trendu.

163 slov
1.6 minut čtení
13. 8. 2024
Vojtěch Sládek
Vojtěch Sládek