Co všechno potřebuju vědět před investováním do NFT?
Mám dotaz ohledně investování do NFT, protože jsem slyšel, že to může být zajímavá příležitost, ale vůbec nevím, co všechno bych měl vědět. Jaké jsou vlastně základy, na které bych se měl zaměřit, než se pustím do tohoto světa? Vím, že NFT jsou nějaké tokeny spojené s digitálním uměním a dalšími médii, ale jak to funguje v praxi? Jak si mohu ověřit hodnotu konkrétního NFT? A co vůbec určuje jeho cenu? Jaké jsou rizika spojená s investicí do NFT? Měli bychom se bát fluktuace cen, nebo je to normální součást investování? Dále by mě zajímalo, jaký je proces nákupu a prodeje těchto tokenů. Potřebuji si nejprve vytvořit nějakou peněženku na kryptoměny a kde vlastně ty NFT nakupuji? Je lepší investovat do známějších projektů nebo můžu zkusit i méně známé umělce? A co regulace a právní aspekty? Jak moc je tato oblast bezpečná a existují nějaké podvody, na které bych si měl dávat pozor? Jakým způsobem mohu sledovat trendy v tomto odvětví a je dobré se podívat na komunitu kolem NFT před tím, než začnu investovat? Odpovědi na tyto otázky by mi opravdu pomohly udělat si jasnější představu o tom, co všechno obnáší investice do NFT.