Charts.cz/Fórum/Které DeFi projekty sledujete v nové sezóně?

Které DeFi projekty sledujete v nové sezóně?

Zdravím všechny, chtěl bych se zeptat, které DeFi projekty byste doporučili sledovat v této nové sezóně. Vím, že DeFi je teď hodně populární a pořád se objevují nové zajímavé projekty, ale jak si vybrat ty správné? Mám pocit, že některé z nich mohou mít velký potenciál, ale také se obávám, že bych mohl narazit na nějaký podvod nebo investici, která nebude stát za to. Zajímalo by mě, jaké máte zkušenosti s konkrétními projekty. Jaké platformy jsou podle vás nejperspektivnější? Myslíte si, že je lepší investovat do etablovaných projektů jako Uniswap nebo Aave, nebo byste raději zkusili něco novějšího a méně známého? A pokud ano, co vás na těchto nových projektech přitahuje? Sledujete nějaké trendy v oblasti DeFi, které by mohly ovlivnit budoucnost těchto projektů? Taky by mě zajímalo, jestli máte nějaké tipy na to, jak efektivně vyhodnocovat potenciální investice do DeFi. Jaké faktory považujete za klíčové při rozhodování o tom, do čeho investovat? Rád bych slyšel vaše názory a tipy. Děkuji!

161 slov
1.6 minut čtení
26. 4. 2020
Jakub Vaněk
Jakub Vaněk

DeFi scéna je teď fakt rozmanitá. Osobně sleduju pár projektů, co vypadají zajímavě. Například třeba SushiSwap, mají zajímavé funkce a pořád rostou. Pak taky Compound, co je fajn pro půjčování a půjčování tokenů. Určitě stojí za to mrknout na nové projekty jako třeba Lido, co se zaměřuje na staking. Co se týče etablovaných projektů, Uniswap a Aave jsou jasné volby, ale občas se vyplatí risknout něco novějšího, co má potenciál. Zajímavý je třeba trend s cross-chain platformami, to by mohlo změnit hru. Klíčový faktory pro investice? Podle mě je důležitá týmová transparentnost a komunitní podpora. Takže sleduj social media a fórka, co lidi říkají. Rozhodně si udělej vlastní research, abys nezapadl do nějakého podvodu.

114 slov
1.1 minut čtení
24. 9. 2022
Věra Burešová
Věra Burešová

Myslím, že v DeFi je teď spousta zajímavých projektů. Kromě Uniswapu a Aave, které jsou fakt stabilní, bych sledoval třeba Lido nebo Curve Finance. Ty mají slušný základ a rostou. Z novějších projektů mě zaujalo třeba Frax Finance, ten má docela unikátní přístup k stablecoinům.

Důležité je koukat na tým za projektem a na to, jaké mají technologie. Zajímá mě také, jestli mají dobrou komunitu a jak reagují na feedback. Je dobré sledovat trendy jako staking nebo yield farming, protože to může dost ovlivnit budoucnost.

Při hodnocení investic se soustřeď na likviditu, objem obchodování a bezpečnostní audit. Počítej s tím, že nové projekty s sebou nesou víc rizika, ale i větší potenciál. Osobně bych mixoval etablované projekty s pár novinkami pro vyváženost. Hlavně buď opatrný a nedávej do toho všechno.

129 slov
1.3 minut čtení
25. 10. 2022
Michal Světlík
Michal Světlík