Charts.cz/Fórum/Kde najít nejlepší akcie, co mají skrytý potenciál?

Kde najít nejlepší akcie, co mají skrytý potenciál?

Dobrý den, zajímalo by mě, jak se dá najít nějaké akcie, které mají opravdu skrytý potenciál. Rád bych věděl, jestli existují nějaké specifické strategie nebo platformy, které bych měl sledovat. Slyšel jsem o různých analytických nástrojích a komunitách, ale nejsem si jistý, co je nejlepší. Jaké zdroje informací používáte vy? Měli byste nějaké tipy na weby nebo fóra, kde se o těchto akciích diskutuje? Myslím si, že je důležité mít přehled o novinkách a trendech ve světě investic, ale nevím, kde začít. Mám také pocit, že hodně lidí mluví o kryptoměnách a NFT, ale já bych rád zůstal u akcií. Hlavně mi jde o to, jak odhalit ty akcie, které nejsou ještě v centru pozornosti a mají potenciál výrazně vzrůst. Pokud někdo má zkušenosti s hledáním takových příležitostí nebo může doporučit nějaké knížky či online kurzy na toto téma, byl bych velmi vděčný. Děkuji!

144 slov
1.4 minut čtení
16. 2. 2024
Jana Rybářová
Jana Rybářová

Kde hledat akcie se skrytým potenciálem? Dobrý dotaz! Já osobně se dívám na menší společnosti, které nejsou tolik v médiích. Zkus sledovat sektory, které jsou na vzestupu, jako technologie, biotechnologie nebo zelené energie. Pomáhá číst různé investiční blogy a sledovat analýzy na YouTube. Taky doporučuju fóra jako Reddit nebo StockTwits, kde se probírají různé tipy. Je dobrý mít přehled o novinkách a reportech firem – sleduj quarterly earnings a další zprávy. Někdy stačí i dobrá analýza trhu nebo pohovor s odborníky. Knihy jako „The Intelligent Investor“ nebo „One Up On Wall Street“ by ti taky mohly pomoct pochopit základy. Hlavně buď trpělivý a nevkládej všechno do jedné akcie! Tak hodně štěstí!

111 slov
1.1 minut čtení
20. 1. 2025
Jaroslava Růžičková
Jaroslava Růžičková

Jo, to je dobrá otázka. Když hledáš akcie se skrytým potenciálem, tak doporučuju začít s fundamentální analýzou. Sleduj firmy, který mají solidní základy, ale ještě nejsou v hlavním proudu. Můžeš zkusit platformy jako Finviz nebo Yahoo Finance, tam si nastavíš filtry podle různých kritérií – růst tržeb, nízké P/E, atd.

Dále se mrkni na investiční fóra jako Reddit (subreddit r/investing) nebo StockTwits, kde lidi sdílejí tipy a názory na akcie. Dobrou práci dělají i analytici na Seeking Alpha nebo Motley Fool, ale dej si pozor na to, co čteš.

Knihy jako „The Intelligent Investor“ od Grahama nebo „One Up On Wall Street“ od Lynch ti taky dají základní know-how o tom, jak hledat akcie s potenciálem. A nezapomeň se dívat na trendy v oboru – technologie, zdraví a udržitelnost jsou teď hodně in. Vždycky je dobrý mít přehled o novinkách a sledovat ekonomické ukazatele. Tak hodně štěstí!

147 slov
1.5 minut čtení
11. 4. 2024
Martin Jirásek
Martin Jirásek